Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden.
Schil vervolgens de pompoen en snijd/ hak de pompoen in kleine blokjes. Snijd daarna de tenen knoflook in dunne plakjes. Daarna doe je alles in een ovenschaal en besprenkel je het met wat olijfolie. Bestrooi het geheel met de chilivlokken en strooi er wat peper en zout op. Zet de schaal in de oven en grill de pompoen voor ongeveer 30 minuten of tot de pompoen goed zacht is.
Neem een koekenpan erbij en bak hierin de spekjes uit.
Maak één liter groente bouillon.( Dit mag eventueel van bouillonblokjes).
Neem de ovenschaal uit de oven en doe alles voorzichtig bij de bouillon, breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens eventjes pruttelen.
Pak als laatste je staafmixer erbij en mix het geheel tot een mooie gladde soep. Bestrooi met de pompoenpitten, wat spekjes, en voeg de geitenkaas toe.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Pompoensoep met geitenkaas
Amount per Serving
Calories
460
% Daily Value*
Fat
20
g
31
%
Saturated Fat
7
g
44
%
Polyunsaturated Fat
6
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
17
mg
6
%
Sodium
829
mg
36
%
Potassium
3041
mg
87
%
Carbohydrates
49
g
16
%
Fiber
16
g
67
%
Sugar
25
g
28
%
Protein
33
g
66
%
Vitamin A
2729
IU
55
%
Vitamin C
194
mg
235
%
Calcium
262
mg
26
%
Iron
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.