Pompoensoep met geitenkaas
Pompoensoep is wel één van mijn favoriete soepen! Vooral deze pompoensoep met geitenkaas. Het zachte van de geitenkaas bij de pittige soep is een echte smaakmaker. Je kunt zoveel kanten op met pompoen, omdat er ook veel verschillende soorten te verkrijgen zijn.
In dit recept maken we de soep wat pittiger met chilivlokjes en gebakken spekjes.
Je kunt pompoenen het hele jaar rond wel krijgen maar ik persoonlijk vind het wel een beetje bij de herfst horen. Knisperende blaadjes op de grond en een haardvuurtje aan in de woonkamer, soepje erbij en genieten maar.
Voor één grote pan Pompoensoep met geitenkaas heb je nodig:

- 1 grote flespompoen
- 2 tenen knoflook
- 1 liter groente bouillon
- 1 eetlepel chilivlokken
- Peper/zout
- Olijfolie
Voor de garnering heb je nodig:
- 150 gram spekjes
- 150 gram zachte geitenkaas
- Verse tijmblaadjes
- Geroosterde pompoenpitten
En dit is hoe je de Pompoensoep met geitenkaas maakt:
-Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden.
-Schil vervolgens de pompoen en snij/ hak de pompoen in kleine blokjes. Snij daarna de tenen knoflook in dunne plakjes. Daarna doe je alles in een ovenschaal en besprenkel je het met wat olijfolie. Bestrooi het geheel met de chilivlokken en strooi er wat peper en zout op. Zet de schaal in de oven en gril de pompoen voor ongeveer 30 minuten of tot de pompoen goed zacht is.
-Neem een koekenpan en bak hierin de spekjes uit.
-Maak één liter groente bouillon.( Dit mag eventueel van bouillonblokjes).
-Neem de ovenschaal uit de oven en doe alles voorzichtig bij de bouillon, breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens eventjes pruttelen.
-Pak als laatste je staafmixer erbij en mix het geheel tot een mooie gladde soep. En klaar is je Pompoensoep met geitenkaas.

Pompoensoep met geitenkaas
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 grote flespompoen
- 2 tenen knoflook
- 1 liter groente bouillon
- 1 eetlepel chilivlokken
- Peper/zout
- Olijfolie
Voor de garnering heb je nodig:
- 150 gram spekjes
- 150 gram zachte geitenkaas
- Verse tijmblaadjes
- Geroosterde pompoenpitten
En zo maak je het:
- Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden.
- Schil vervolgens de pompoen en snijd/ hak de pompoen in kleine blokjes. Snijd daarna de tenen knoflook in dunne plakjes. Daarna doe je alles in een ovenschaal en besprenkel je het met wat olijfolie. Bestrooi het geheel met de chilivlokken en strooi er wat peper en zout op. Zet de schaal in de oven en grill de pompoen voor ongeveer 30 minuten of tot de pompoen goed zacht is.
- Neem een koekenpan erbij en bak hierin de spekjes uit.
- Maak één liter groente bouillon.( Dit mag eventueel van bouillonblokjes).
- Neem de ovenschaal uit de oven en doe alles voorzichtig bij de bouillon, breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens eventjes pruttelen.
- Pak als laatste je staafmixer erbij en mix het geheel tot een mooie gladde soep. Bestrooi met de pompoenpitten, wat spekjes, en voeg de geitenkaas toe.
- Heerlijk Happen!
Pak je diepe soepborden erbij en schenk de soep erin, garneer de soep met de spekjes,pompoenpitten, geitenkaas en als laatste de tijmblaadjes: Héérlijk happen!
Pingback: De tien beste pompoen recepten in de herfst - Heerlijke Happen
Pingback: Pittige ras el hanout pompoensoep - Heerlijke Happen
Pingback: Pittige paprika pompoensoep met verse tijm - Heerlijke Happen
De bedoeling is goed maar als je de pompoen op 200 graden 30 minuten roostert met olijfolie en knoflook krijgt het geheel een nare bitterige bijsmaak, 200 graden is gewoon te hoog ben ik bang. De hele soep krijgt hierdoor een vreemde smaak. Als ik het weer maak zou ik de pompoen gewoon in de soeppan met olie en knoflook zachtjes fruiten op laag vuur tot de pompoenblokjes gaar zijn. Dan behoudt je veel meer de mooie smaken.
Niet mijn ervaring, maar ieder zijn smaakpallet is natuurlijk anders. Leuk dat je het recept geprobeerd hebt en dank voor je feedback.
Een heerlijk soepje!