Pompoensoep met geitenkaas

Pompoensoep met geitenkaas

Pompoensoep met geitenkaas

Pompoensoep is wel één van mijn favoriete soepen! Vooral deze pompoensoep met geitenkaas. Het zachte van de geitenkaas bij de pittige soep is een echte smaakmaker. Je kunt zoveel kanten op met pompoen, omdat er ook veel verschillende soorten te verkrijgen zijn.

In dit recept maken we de soep wat pittiger met chilivlokjes en gebakken spekjes.

Je kunt pompoenen het hele jaar rond wel krijgen maar ik persoonlijk vind het wel een beetje bij de herfst horen. Knisperende blaadjes op de grond en een haardvuurtje aan in de woonkamer, soepje erbij en genieten maar.

Voor één grote pan soep heb je nodig:

  • 1 grote flespompoen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter groente boullion
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • Peper/zout
  • Olijfolie

Voor de garnering heb je nodig:

  • 150 gram spekjes
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • Verse tijmblaadjes
  • Geroosterde pompoenpitten

En dit is hoe je de soep maakt:

-Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden.
-Schil vervolgens de pompoen en snij/ hak de pompoen in kleine blokjes. Snij daarna de tenen knoflook in dunne plakjes. Daarna doe je alles in een ovenschaal en besprenkel je het met wat olijfolie. Bestrooi het geheel met de chilivlokken en strooi er wat peper en zout op. Zet de schaal in de oven en gril de pompoen voor ongeveer 30 minuten of tot de pompoen goed zacht is.
-Neem een koekenpan en bak hierin de spekjes uit.
-Maak één liter groente boullion.( Dit mag eventueel van boullionblokjes).
-Neem de ovenschaal uit de oven en doe alles voorzichtig bij de boullion, breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens eventjes pruttelen.
-Pak als laatste je staafmixer erbij en mix het geheel tot een mooie gladde soep.

Pak je diepe soepborden erbij en schenk de soep erin, garneer de soep met de spekjes,pompoenpitten, geitenkaas en als laatste de tijmblaadjes: Héérlijk happen!