Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snipper, snijd en hak de groenten en het vlees zoals hierboven aangegeven in de ingrediënten-lijst.
Pak een kom erbij en doe hier de blokjes riblap in en strooi er peper en zout op. Voeg de bloem toe en hussel zodat er overal een laagje bloem om het vlees zit.
Verhit een gietijzeren of hapjespan en en doe er een flinke scheut olijfolie in. Bak de blokjes riblap, en doe dit in delen als het te veel is om in één keer in de pan te doen. Schep de donkerbruin gebakken blokjes op een bord en zet apart.
Bak het spek in de pan tot het bijna krokant is en voeg dan de uien en knoflook toe. Blus af met de rode wijn en voeg dan de rest van de ingrediënten uit de lijst en de kruidenlijst toe. Schep het vlees en het sap van het bord in de pan erbij.
Laat de pan op sudderstand nu minimaal 4 uur zachtjes pruttelen. Af en toe kun je alles even doorroeren.
Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes. Serveer met bijvoorbeeld aardappels.
Heerlijk Happen!
In het originele recept wordt er vaak ook nog worst (kielbasa) en stukken karbonade en appel aan deze stoof toegevoegd. In het kader van gas besparen: kook het op een petroleumstelletje, in een ecostoof, een ouderwetse hooikist, op de bbq, in de oven, de mogelijkheden zijn er zat.
Nutrition Facts
Poolse bigos vlees stoof
Amount per Serving
Calories
816
% Daily Value*
Fat
51
g
78
%
Saturated Fat
18
g
113
%
Trans Fat
2
g
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
22
g
Cholesterol
130
mg
43
%
Sodium
1154
mg
50
%
Potassium
1777
mg
51
%
Carbohydrates
47
g
16
%
Fiber
8
g
33
%
Sugar
25
g
28
%
Protein
38
g
76
%
Vitamin A
5664
IU
113
%
Vitamin C
27
mg
33
%
Calcium
132
mg
13
%
Iron
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.