Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem je keukenmachine erbij en doe hierin de blaadjes postelein. Ik heb de stokjes waar ze aanzitten dus niet gebruikt. Ook bij de munt gebruiken we alleen de blaadjes. Voeg ook deze toe, zo ook de Parmezaanse kaas, schoongemaakte teentjes knoflook, de pijnboompitjes en 50 ml olijfolie.
Ik gebruik mijn handige KitchenAid staafmixer met bakje.
Draai eventjes tot je een wat dikkige massa krijgt en daarna voeg je de rest van olie toe en draai je het tot een zachte pesto. Breng hem op smaak met peper en zeezout en laat hem even staan voor gebruik.
De pesto is een aantal dagen in de koelkast houdbaar.
En zo makkelijk is het! Wat maar aangeeft dat je eigenlijk heel goed kunt experimenteren met je eigen huisgemaakte pesto’s. Eén ding is zeker het is altijd
Nutrition Facts
Postelein pesto met verse munt
Amount per Serving
Calories
914
% Daily Value*
Fat
99
g
152
%
Saturated Fat
16
g
100
%
Polyunsaturated Fat
11
g
Monounsaturated Fat
69
g
Cholesterol
14
mg
5
%
Sodium
325
mg
14
%
Potassium
91
mg
3
%
Carbohydrates
3
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
0.3
g
0
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
497
IU
10
%
Vitamin C
3
mg
4
%
Calcium
261
mg
26
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.