Postelein pesto met verse munt

Postelein pesto met verse munt

Van een heerlijke postelein stamp had ik nog een kwart bak over en die gooi je natuurlijk niet weg! Maar wat moet je er dan mee is natuurlijk de volgende vraag. Aangezien postelein een niet heel erg ingeburgerde groente is maakte ik er een recept mee wat dan wél weer heel bekend is. Zo raken jullie misschien ook overtuigd deze vergeten groente eens te proberen en proef je dat het heel erg lekker is. Ik maakte dus een postelein pesto met verse munt en die smaken combineren heel erg goed. Het ziltige van de postelein met het frisse van de munt. Heerlijk op een toastje, of bij een pasta.

Postelein pesto met verse munt
Lekker om eens een pesto van nadere ingrediënten te maken.

Dit heb je nodig:

  • postelein ( ik gebruikte de blaadjes van ongeveer 20 takjes)
  • verse muntblaadjes een stuk of 8
  • zeezout
  • peper
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 100 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el pijnboompitjes

En zo maak je het:

Dit recept heb ik geplaatst onder het kopje “basis” omdat een pesto natuurlijk een basis is voor heel veel gerechten. Je kunt het verwerken in brood, pasta’s in sausjes en bij de borrelplank. Maar omdat hij zo lekker was verdiende hij wel zijn eigen plekje op mijn site en niet verstopt in een ander recept, wat ik er zeker nog wel mee ga maken natuurlijk. Klik hier voor het recept voor een basis groene en rode pesto.

Neem je keukenmachine erbij en doe hierin de blaadjes postelein. Ik heb de stokjes waar ze aanzitten dus niet gebruikt. Ook bij de munt gebruiken we alleen de blaadjes. Voeg ook deze toe, zo ook de Parmezaanse kaas, schoongemaakte teentjes knoflook, de pijnboompitjes en 50 ml olijfolie.

Postelein pesto met verse munt
Ik gebruik mijn handige KitchenAid staafmixer met bakje.

Draai eventjes tot je een wat dikkige massa krijgt en daarna voeg je de rest van olie toe en draai je het tot een zachte pesto. Breng hem op smaak met peper en zeezout en laat hem even staan voor gebruik.

Postelein pesto met verse munt
De pesto is een aantal dagen in de koelkast houdbaar.

Postelein pesto met verse munt

En zo makkelijk is het! Wat maar aangeeft dat je eigenlijk heel goed kunt experimenteren met je eigen huisgemaakte pesto’s. Eén ding is zeker het is altijd: Heerlijk Happen!

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Postelein pesto met verse munt
Maak er een lekkere pasta mee bijvoorbeeld.

1 gedachte over “Postelein pesto met verse munt”

  1. Pingback: Naanpizza met pesto en kersensaus - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *