Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de aardappelen. Schil ze en kook ze vervolgens in 20 minuutjes in water met wat zeezout gaar.
Intussen gaan we aan de slag met de groente. De courgette snij je in kleine blokjes, en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Neem een koekenpan erbij en doe hier de spekjes in. Zodra deze wat vet afgeven voeg je de courgette en de tomaatjes toe en roerbak je het geheel een minuutje of tien op laag vuur. De tomaatjes geven heerlijk smaak en geur af. Strooi een eetlepel of twee van de Provençaalse kruiden erbij.
Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en doe je ze terug in de pan. Met wat roomboter en melk stamp je het tot en lekkere en zachte puree.
De posteleinblaadjes zitten aan dunne steeltjes, deze gebruiken we niet. Trek de blaadjes van de steeltjes. Ik heb in dit geval en halve bak postelein gebruikt. Je kunt ze nog even afspoelen onder koud water en in een vergiet laten uitlekken.
Schep de spekjes/groentemix uit de koekenpan bij de puree en mix het geheel goed. Als laatste voeg je de postelein toe en meng je ook deze door de stamp.