
Er zijn van die groenten in de supermarkt of bij je groenteboer waarvan je afvraagt wat moet ik ermee? Als je dan even google raadpleegt zijn er ook maar heel weinig recepten beschikbaar en zul je dus zelf aan de slag moeten met je eigen creativiteit. Nou ik kan jullie zeggen dat pakte in dit geval heel erg goed uit! Postelein stamppot met spekjes. Postelein is maar beperkt verkrijgbaar en een echte zomergroente. Veelal liggen ze in plastic bakken in het koelgedeelte bij de groenteafdeling. Het leuke aan postelein is dat je het zowel rauw als gekookt kan eten. We hadden even een dip in het zomerse weer dus maakte ik een zomerse postelein stamppot met tomaatjes.

En dit heb je nodig voor postelein stamppot:
- 1 bak postelein
- 100 gram spekjes
- 8 zongedroogde tomaatjes
- halve courgette
- zeezout/ peper
- 6 grote kruimige aardappelen
- melk
- roomboter
- Provençaalse kruiden
En zo maak je postelein stamppot met tomaatjes:
We beginnen met de aardappelen. Schil ze en kook ze vervolgens in 20 minuutjes in water met wat zeezout gaar.
Intussen gaan we aan de slag met de groente. De courgette snij je in kleine blokjes, en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Neem een koekenpan erbij en doe hier de spekjes in. Zodra deze wat vet afgeven voeg je de courgette en de tomaatjes toe en roerbak je het geheel een minuutje of tien op laag vuur. De tomaatjes geven heerlijk smaak en geur af. Strooi een eetlepel of twee van de Provençaalse kruiden erbij.

Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en doe je ze terug in de pan. Met wat roomboter en melk stamp je het tot en lekkere en zachte puree.
De postelein
De postelein zoals gebruikt voor deze postelein stampot met spekjes en tomaatjes zit aan dunne steeltjes, deze gebruiken we niet. Trek de blaadjes van de steeltjes. Ik heb in dit geval en halve bak postelein gebruikt. Je kunt ze nog even afspoelen onder koud water en in een vergiet laten uitlekken.

Postelein stamppot met tomaatjes
Schep de spekjes/groentemix uit de koekenpan bij de puree en mix het geheel goed. Als laatste voeg je de postelein toe en meng je ook deze door de stamp. Ik serveerde hem met een lekker stukje varkenshaas en maakte een lekkere jus van het kookvocht en het vet van dit vlees.

Postelein stamppot met tomaatjes
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 bak postelein
- 100 gram spekjes
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 1/2 courgette
- zeezout/ peper
- 6 grote kruimige aardappelen
- melk
- roomboter
- Provençaalse kruiden
En zo maak je het:
- We beginnen met de aardappelen. Schil ze en kook ze vervolgens in 20 minuutjes in water met wat zeezout gaar.
- Intussen gaan we aan de slag met de groente. De courgette snij je in kleine blokjes, en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Neem een koekenpan erbij en doe hier de spekjes in. Zodra deze wat vet afgeven voeg je de courgette en de tomaatjes toe en roerbak je het geheel een minuutje of tien op laag vuur. De tomaatjes geven heerlijk smaak en geur af. Strooi een eetlepel of twee van de Provençaalse kruiden erbij.
- Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en doe je ze terug in de pan. Met wat roomboter en melk stamp je het tot en lekkere en zachte puree.
Meer recepten proberen zoals postelein stamppot met spekjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:
Zachte Siciliaanse amaretti koekjes
Pingback: Broccoli stamppot met hazelnoten - Heerlijke Happen
Pingback: Naanpizza met pesto en kersensaus - Heerlijke Happen
Pingback: Preirolletjes uit de oven met stamppot - Heerlijke Happen