Radicchio Salade met Haricots Vert en Homemade Dilledressing
Deze radicchio salade met dilledressing combineert Italiaanse bittere radicchio met verse haricots vert, radijsjes en gekookte ei. De zelfgemaakte dilledressing met yoghurt en citroen maakt het geheel romig en lekker.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Kook de haricots vert een 10 minuutjes en spoel ze dan af onder koud water.
Kook de eitjes ( zacht, half zacht of hard, net wat jij het lekkerste vindt).
Snijd de radicchio fijn en doe in een schaal. Snijd de citroen door het midden en knijp het sap uit deze helft over de radicchio. Maak de radijsjes schoon halveer ze.
Meng in een maatbeker alle ingrediënten voor de dressing.
Voeg de haricots en radijsjes toe aan de schaal en pel de eitjes en leg deze erbij.
Serveer met wat dressing erbij.
Heerlijk Happen!
Voorbereiding: Maak deze salade maximaal 4 uur van tevoren. Houd de dressing apart en voeg deze toe net voor servering.
Dille-tip: Verse dille is essentieel! Gedroogde dille is niet hetzelfde. Voeg dille pas toe aan dressing vlak voor servering.
Nutrition Facts
Radicchio Salade met Haricots Vert en Homemade Dilledressing
Amount per Serving
Calories
77
% Daily Value*
Fat
4
g
6
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
123
mg
41
%
Sodium
56
mg
2
%
Potassium
198
mg
6
%
Carbohydrates
7
g
2
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
574
IU
11
%
Vitamin C
21
mg
25
%
Calcium
50
mg
5
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.