Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak eerst de mojo saus, doe alle ingrediënten in je keukenmachine en draai tot je een mooie gladde saus hebt. Bewaar deze in de koelkast terwijl we de aardappeltjes maken. * zie notities voor de paprika pasta
Maak de aardappeltjes schoon maar schil ze niet. Doe ze in een pan die je vult tot de aardappeltjes net onder staan. Voeg het zout toe.
Breng het water aan de kook en kook de aardappels op middelhoog vuur tot ze gaar zijn en bijna al het water verdampt is. Giet eventueel overtollig water voorzichtig af. Zet het vuur laag en laat de aardappels in de pan ‘droogkoken’. Schud de pan regelmatig zodat de aardappels rondom drogen, de schil rimpelt en er een zichtbaar wit zoutlaagje ontstaat.
Je zult vast begrijpen dat dit behoorlijk zoute aardappeltjes zijn, ik heb ze na het koken en het drogen van het zout op het velletje eventjes rondgedraaid in een vergiet zodat er nèt even wat minder zout aan het velletje zat.
Serveer als tapas met de mojo saus èn een flinke karaf water ;-)
Heerlijk Happen!
( Heeft jouw supermarkt geen paprikapasta? Koop dan een pot gegrilde rode paprika's en snijd deze in kleine stukjes en voeg deze toe met de rest van de ingrediënten voor de mojo saus ).