Recept Canarische papas arrugadas

Recept Canarische papas arrugadas

We gaan de komende weken dé klassiekers van de Canarische eilanden proeven. Een papas arrugadas recept kon dus zeker niet ontbreken. Als je wel eens op deze eilanden bent geweest heb je ze vast eens gegeten. Veelal geserveerd met een spicy rode saus die “mojo picon” heet. Er is ook een groene versie die “mojo verde” heet. De rode versie die we hier serveren is er niet één voor watjes want pikant is hij zeker! Ook een kleine waarschuwing voor mensen die zoutloos (moeten) eten… Deze kun je dan beter overslaan want de aardappeltjes worden gekookt in heel zout water. Hierdoor ontstaat er een laagje zout op het velletje dat rimpelt omdat we ze droogkoken in de pan. Een mega hoeveelheid zul je er dus niet van eten, maar geserveerd als tapas zijn het zeker hele fijne aardappeltjes. Biertje erbij om te blussen en jij bent good to go haha! Aan de slag met dit recept Canarische papas arrugadas con mojo.

Recept Canarische papas arrugadas
Geserveerd als tapas met wat mojo picon erbij.
Recept Canarische papas arrugadas

Recept Canarische papas arrugadas

De eiland-specialiteit van de Canarische eilanden, niet voor watjes want de mojo saus is "on fuego"!!
5 van 6 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: tapas
Keuken: Canarische
Trefwoord: aardappels, komijn, paprikapasta, rode peper, zeezout
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 446kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappelen - kleine ( krieltjes )
  • 200 gram zeezout

Voor de mojo saus:

  • 2 rode peper - zaadjes verwijderd
  • 100 ml olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 150 gram paprika pasta - van KoRo bijvoorbeeld, een soort paprika-tapenade
  • 4 el blanke balsamico azijn
  • 1 tl gemalen zwarte peper - gemalen
  • 1 tl komijnpoeder

En zo maak je het:

  • Maak eerst de mojo saus, doe alle ingrediënten in je keukenmachine en draai tot je een mooie gladde saus hebt. Bewaar deze in de koelkast terwijl we de aardappeltjes maken. * zie notities voor de paprika pasta
  • Maak de aardappeltjes schoon maar schil ze niet. Doe ze in een pan die je vult tot de aardappeltjes net onder staan. Voeg het zout toe.
  • Kook de aardappeltjes tot al het water verdampt is, blijf bij je pan staan en beweeg hem regelmatig. Op deze manier verrimpeld het velletje van de aardappels en komt er een zoutlaagje om de aardappeltjes te zitten.
  • Je zult vast begrijpen dat dit behoorlijk zoute aardappeltjes zijn, ik heb ze na het koken en het drogen van het zout op het velletje eventjes rondgedraaid in een vergiet zodat er nèt even wat minder zout aan het velletje zat.
  • Serveer als tapas met de mojo saus èn een flinke karaf water 😉
  • Heerlijk Happen!
( Heeft jouw supermarkt geen paprikapasta? Koop dan een pot gegrilde rode paprika’s en snijd deze in kleine stukjes en voeg deze toe met de rest van de ingrediënten voor de mojo saus ). 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Deze saus is hot hot hot ….

Recept Canarische papas arrugadas

Je had vast al begrepen dat het woord “papas” aardappels zijn in dit recept Canarische papas arrugadas. Deze aardappeltjes zijn een soort onbekendere versie van de Spaanse patatas bravas. Dit gerecht heb je ongetwijfeld al eens gegeten bij een tapas restaurant. Deze aardappeltjes worden gekookt en niet gebakken en behouden hun schil. En ze zijn dus flink zout… houd daar rekening mee!

Dit is een lekker tapas-hapje, maar daar heb ik er nog meer van! Maak ook eens deze:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Recept Canarische papas arrugadas

papas arrugadas con mojo

2 gedachten over “Recept Canarische papas arrugadas”

  1. Pingback: Peruaanse maaltijdsoep Chupe de Papas - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Canarische mojo paella met garnalen - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept