Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Doe een uurtje van te voren een beslagkom (bij voorkeur een glazen of rvs) in de vriezer.
Zet ondertussen de koffie. Meng deze met suiker en laat afkoelen (in de koelkast).
Haal de beslagkom uit de vriezer en doe hier de slagroom in. Klop de room op met een mixer, totdat het ietsje dikker wordt.
Voeg op het moment dat de room wat dikker wordt, de koffie toe en klop verder op.
Zorg er voor dat je het niet opklopt tot hele dikke slagroom, zoals je normaliter zou doen. Het moet een romige crème worden, dus ietwat dunner dan slagroom!
Zet de beslagkom terug in de koelkast en laat minimaal een uur opstijven.
Schenk na het opstijven de crème in een koffie kopje of in een prosecco glas en garneer eventueel met een chocolade boontje.
Tip: zet het koffiekopje of het prosecco glas ook even in de vriezer voordat je de crème hierin schenkt.
Nutrition Facts
Recept Italiaanse crema al caffè
Amount per Serving
Calories
389
% Daily Value*
Fat
37
g
57
%
Saturated Fat
23
g
144
%
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
9
g
Cholesterol
114
mg
38
%
Sodium
28
mg
1
%
Potassium
113
mg
3
%
Carbohydrates
14
g
5
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
14
g
16
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
1479
IU
30
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
68
mg
7
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.