Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Schil eerst de zoete aardappels en snij ze daarna in kleine blokjes. Doe deze in een pan met wat zout en kook de blokjes tot ze zacht zijn. Ongeveer 15 tot 20 minuutjes.
Terwijl de aardappels aan het koken zijn kun je de grill aanzetten en de kipburgers grillen. Heb je een kleine grill zet dan je oven aan zodat je de burgers warm kunt houden als je het in twee keer moet doen.
Snij de tomaat in mooie dunne ringen.
Neem een grote koekenpan erbij en leg hierin de plakjes raclette kaas. Het voordeel van deze kaas is dat hij mooi smelt op zijn plek en niet helemaal uitloopt. Je kunt dus vier plakjes in de pan leggen en ze langzaam laten smelten.
Wanneer de zoete aardappelblokjes gaar zijn giet je ze af in een vergiet en stamp je ze daarna met een stamper helemaal fijn. Breng eventueel nog op smaak met wat zwarte peper
Pak een bord erbij en zet hierop een kookring. Vul de ring met wat puree en duw het aan met de bolle kant van een lepel.
Daarna ga je de burger opbouwen, leg er een schijf tomaat op en wat veldsla, dan de eerste burger en met een spatel schep je een gesmolten plakje raclette kaas erop. En zo bouw je de burger verder af.
Als laatste schuif je voorzichtig de ring erop en eindig je met nog wat puree. Wel voorzichtig doen zodat je torentje niet omvalt.