Snijd de broccolistronk in kleine roosjes en kook ze tien minuten.
Snijd de tomaten in kwarten en haal de pitjes en het vocht eruit. Leg ze in een vergiet en bestrooi met zout. Laat boven een spoelbak uitlekken voor tien minuten. Dep ze daarna droog met een keukenpapiertje.
Hak de knoflookteentjes fijn en doe in een kom. Voeg aan deze kom de maizena, zout, peper, persillade, ricotta en eieren toe en klop het geheel tot een gladde massa.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Neem twee ovenschalen erbij en verdeel de tomaat en de broccoli en olijven.
Schenk de eier-mix voor de helft in de ene en daarna in de andere schaal.
Bestrooi beide schalen met 100 gram gruyère en zet in de oven voor 20 minuten.
Zet daarna de grill even een aantal minuten aan om de kaas een mooi goudgeel korstje te geven.
Haal uit de oven en laat 5 minuutjes afkoelen voordat je serveert, het is aan de binnenkant namelijk loeiheet!