Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de broccolistronk in kleine roosjes en kook ze tien minuten.
Snijd de tomaten in kwarten en haal de pitjes en het vocht eruit. Leg ze in een vergiet en bestrooi met zout. Laat boven een spoelbak uitlekken voor tien minuten. Dep ze daarna droog met een keukenpapiertje.
Hak de knoflookteentjes fijn en doe in een kom. Voeg aan deze kom de maizena, zout, peper, persillade, ricotta en eieren toe en klop het geheel tot een gladde massa.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Neem twee ovenschalen erbij en verdeel de tomaat en de broccoli en olijven.
Schenk de eier-mix voor de helft in de ene en daarna in de andere schaal.
Bestrooi beide schalen met 100 gram gruyère en zet in de oven voor 20 minuten.
Zet daarna de grill even een aantal minuten aan om de kaas een mooi goudgeel korstje te geven.
Haal uit de oven en laat 5 minuutjes afkoelen voordat je serveert, het is aan de binnenkant namelijk loeiheet!
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Tomaten broccoli gratin met olijven
Amount per Serving
Calories
582
% Daily Value*
Fat
58
g
89
%
Saturated Fat
30
g
188
%
Trans Fat
0.03
g
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
20
g
Cholesterol
407
mg
136
%
Sodium
1504
mg
65
%
Potassium
1847
mg
53
%
Carbohydrates
36
g
12
%
Fiber
12
g
50
%
Sugar
13
g
14
%
Protein
61
g
122
%
Vitamin A
5835
IU
117
%
Vitamin C
305
mg
370
%
Calcium
1454
mg
145
%
Iron
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.