Voor een lekkere pizza hoef je niet persé naar een restaurant te gaan. En ook de afhaal is niet noodzakelijk als je zelf lekker in de weer gaat met goede producten.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 210 graden.
Neem dan de rol pizzadeeg erbij. Ik koop deze bij de versafdeling bij de supermarkt. Rol deze uit en snij daarna het deeg door het midden. Omdat deze rol een recht hoek wordt heb ik kleine rechthoekige Italiaanse calzones gemaakt en geen ronde.Italiaanse calzone met Spaanse worst
Pak de tomatensaus erbij en smeer op beide helften een aantal lepels tomatensaus.
Leg dan dakpansgewijs de plakjes worst op de tomatensaus.
Snij de mozzarella in kleine blokjes en dep het een beetje droog zodat het niet te nat wordt straks als je de pizza dichtvouwt.
Snij nog wat verse blaadjes basilicum fijn en leg deze op de kaas. Je hoeft verder geen zout te gebruiken want het vlees en de kaas is zout genoeg van zichzelf.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en daarna de Italiaanse calzones met Spaanse worst erop. Vouw ze dicht en druk de randen goed aan zodat er nergens lucht kan ontsnappen.Italiaanse calzone met Spaanse worst
Strooi wat gerapte kaas op de bovenkant van de Italiaanse calzone om de pizza een beetje te decoreren, daarna kunnen ze de oven in voor ongeveer 20 minuten. Hou ze in de gaten dat ze niet verbranden