Italiaanse calzone met Spaanse worst
Voor een lekkere pizza hoef je niet persé naar een restaurant te gaan. En ook de afhaal is niet noodzakelijk als je zelf lekker in de weer gaat met goede producten. Ik wilde weer eens wat anders maken dan de standaard plaatpizza die ik meestal maak. Deze keer dus een Italiaanse calzone met Spaanse worst. Wist jij dat “calzone” in het Italiaans broek betekent? Een heerlijke dubbelgevouwen pizza die je met allerlei lekkers kunt vullen. De calzone komt uit het zuiden van Italië en is afgeleid van de Napolitaanse pizza en de focaccia uit Apulië. Om lekker in het mediterrane sfeertje te blijven heb ik Spaanse worst gebruikt. We gaan nu aan het werk met het bereiden van de Italiaanse Calzone met Spaanse worst.
Voor twee calzones met Spaanse worst heb je nodig:

- 1 rol pizzadeeg
- 2 bolletjes mozzarella
- 10 plakjes dun gesneden chorizo
- 10 plakjes serrano ham
- 6 eetlepels tomatensaus
- verse blaadjes basilicum
- geraspte kaas
En zo maak je de Calzone met Spaanse worst:
-Verwarm eerst je oven voor op 210 graden.

-Neem dan de rol pizzadeeg erbij. Ik koop deze bij de versafdeling bij de supermarkt. Rol deze uit en snij daarna het deeg door het midden. Omdat deze rol een recht hoek wordt heb ik kleine rechthoekige Italiaanse calzones gemaakt en geen ronde.
-Pak de tomatensaus erbij en smeer op beide helften een aantal lepels tomatensaus.
-Leg dan dakpansgewijs de plakjes worst op de tomatensaus.
-Snij de mozzarella in kleine blokjes en dep het een beetje droog zodat het niet te nat wordt straks als je de pizza dichtvouwt.
-Snij nog wat verse blaadjes basilicum fijn en leg deze op de kaas. Je hoeft verder geen zout te gebruiken want het vlees en de kaas is zout genoeg van zichzelf.

-Leg een vel bakpapier op een bakplaat en daarna de Italiaanse calzones met Spaanse worst erop. Vouw ze dicht en druk de randen goed aan zodat er nergens lucht kan ontsnappen.
-Strooi wat gerapte kaas op de bovenkant van de Italiaanse calzone om de pizza een beetje te decoreren, daarna kunnen ze de oven in voor ongeveer 20 minuten. Hou ze in de gaten dat ze niet verbranden.
Italiaanse calzone met Spaanse worst
Haal ten slotte de calzones met Spaanse worst uit de oven en serveer ze gelijk: Heerlijk Happen!
Een lekkere amuse bij deze Italiaanse calzone met Spaanse worst? Probeer dan ook eens deze vlaggetjes amuse

Italiaanse calzone met Spaanse worst
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 rol pizzadeeg
- 2 bolletjes mozzarella
- 10 plakjes dun gesneden chorizo
- 10 plakjes serrano ham
- 6 eetlepels tomatensaus
- verse blaadjes basilicum
- geraspte kaas
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 210 graden.
- Neem dan de rol pizzadeeg erbij. Ik koop deze bij de versafdeling bij de supermarkt. Rol deze uit en snij daarna het deeg door het midden. Omdat deze rol een recht hoek wordt heb ik kleine rechthoekige Italiaanse calzones gemaakt en geen ronde.Italiaanse calzone met Spaanse worst
- Pak de tomatensaus erbij en smeer op beide helften een aantal lepels tomatensaus.
- Leg dan dakpansgewijs de plakjes worst op de tomatensaus.
- Snij de mozzarella in kleine blokjes en dep het een beetje droog zodat het niet te nat wordt straks als je de pizza dichtvouwt.
- Snij nog wat verse blaadjes basilicum fijn en leg deze op de kaas. Je hoeft verder geen zout te gebruiken want het vlees en de kaas is zout genoeg van zichzelf.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en daarna de Italiaanse calzones met Spaanse worst erop. Vouw ze dicht en druk de randen goed aan zodat er nergens lucht kan ontsnappen.Italiaanse calzone met Spaanse worst
- Strooi wat gerapte kaas op de bovenkant van de Italiaanse calzone om de pizza een beetje te decoreren, daarna kunnen ze de oven in voor ongeveer 20 minuten. Hou ze in de gaten dat ze niet verbranden
Pingback: Pizzakrans met serrano rozen en mozzarella - Heerlijke Happen
erg lekker om zelf een pizza te maken
Pingback: Tartaar van Valtellina IGP bresaola worst met asperges - Heerlijke Happen
Pingback: Gazpacho Spaanse koude soep - Heerlijke Happen
Niets lekkerder dan verse pizza
Pingback: Spaanse schotel met chorizo en paprika - Heerlijke Happen