Italiaanse calzone met Spaanse worst

Italiaanse calzone met Spaanse worst

Voor een lekkere pizza hoef je niet persé naar een restaurant te gaan. En ook de afhaal is niet noodzakelijk als je zelf lekker in de weer gaat met goede producten. Ik wilde weer eens wat anders maken dan de standaard plaatpizza die ik meestal maak. Deze keer dus een Italiaanse calzone met Spaanse worst. Wist jij dat “calzone” in het Italiaans broek betekent? Een heerlijke dubbelgevouwen pizza die je met allerlei lekkers kunt vullen. De calzone komt uit het zuiden van Italië en is afgeleid van de Napolitaanse pizza en de focaccia uit Apulië. Om lekker in het mediterrane sfeertje te blijven heb ik Spaanse worst gebruikt. We gaan nu aan het werk met het bereiden van de Italiaanse Calzone met Spaanse worst.

Voor twee calzones met Spaanse worst heb je nodig:

Italiaanse calzone met Spaanse worst
  • 1 rol pizzadeeg
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 10 plakjes dun gesneden chorizo
  • 10 plakjes serrano ham
  • 6 eetlepels tomatensaus
  • verse blaadjes basilicum
  • geraspte kaas

En zo maak je de Calzone met Spaanse worst:

-Verwarm eerst je oven voor op 210 graden.

Italiaanse calzone met Spaanse worst

-Neem dan de rol pizzadeeg erbij. Ik koop deze bij de versafdeling bij de supermarkt. Rol deze uit en snij daarna het deeg door het midden. Omdat deze rol een recht hoek wordt heb ik kleine rechthoekige Italiaanse calzones gemaakt en geen ronde.

-Pak de tomatensaus erbij en smeer op beide helften een aantal lepels tomatensaus.

-Leg dan dakpansgewijs de plakjes worst op de tomatensaus.

-Snij de mozzarella in kleine blokjes en dep het een beetje droog zodat het niet te nat wordt straks als je de pizza dichtvouwt.

-Snij nog wat verse blaadjes basilicum fijn en leg deze op de kaas. Je hoeft verder geen zout te gebruiken want het vlees en de kaas is zout genoeg van zichzelf.

Italiaanse calzone pizza  met Spaanse worst

-Leg een vel bakpapier op een bakplaat en daarna de Italiaanse calzones met Spaanse worst erop. Vouw ze dicht en druk de randen goed aan zodat er nergens lucht kan ontsnappen.

-Strooi wat gerapte kaas op de bovenkant van de Italiaanse calzone om de pizza een beetje te decoreren, daarna kunnen ze de oven in voor ongeveer 20 minuten. Hou ze in de gaten dat ze niet verbranden.

Italiaanse calzone met Spaanse worst

Haal ten slotte de calzones met Spaanse worst uit de oven en serveer ze gelijk: Heerlijk Happen!

Een lekkere amuse bij deze Italiaanse calzone met Spaanse worst? Probeer dan ook eens deze vlaggetjes amuse

Italiaanse calzone met Spaanse worst

Italiaanse calzone met Spaanse worst

Voor een lekkere pizza hoef je niet persé naar een restaurant te gaan. En ook de afhaal is niet noodzakelijk als je zelf lekker in de weer gaat met goede producten.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 7 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: calzone
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 30kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 rol pizzadeeg
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 10 plakjes dun gesneden chorizo
  • 10 plakjes serrano ham
  • 6 eetlepels tomatensaus
  • verse blaadjes basilicum
  • geraspte kaas

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 210 graden.
  • Neem dan de rol pizzadeeg erbij. Ik koop deze bij de versafdeling bij de supermarkt. Rol deze uit en snij daarna het deeg door het midden. Omdat deze rol een recht hoek wordt heb ik kleine rechthoekige Italiaanse calzones gemaakt en geen ronde.Italiaanse calzone met Spaanse worst
  • Pak de tomatensaus erbij en smeer op beide helften een aantal lepels tomatensaus.
  • Leg dan dakpansgewijs de plakjes worst op de tomatensaus.
  • Snij de mozzarella in kleine blokjes en dep het een beetje droog zodat het niet te nat wordt straks als je de pizza dichtvouwt.
  • Snij nog wat verse blaadjes basilicum fijn en leg deze op de kaas. Je hoeft verder geen zout te gebruiken want het vlees en de kaas is zout genoeg van zichzelf.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en daarna de Italiaanse calzones met Spaanse worst erop. Vouw ze dicht en druk de randen goed aan zodat er nergens lucht kan ontsnappen.Italiaanse calzone met Spaanse worst
  • Strooi wat gerapte kaas op de bovenkant van de Italiaanse calzone om de pizza een beetje te decoreren, daarna kunnen ze de oven in voor ongeveer 20 minuten. Hou ze in de gaten dat ze niet verbranden
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

6 gedachten over “Italiaanse calzone met Spaanse worst”

  1. Pingback: Pizzakrans met serrano rozen en mozzarella - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Tartaar van Valtellina IGP bresaola worst met asperges - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Gazpacho Spaanse koude soep - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Spaanse schotel met chorizo en paprika - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept