Zalm en noodles een match made in heaven! Dit gerechtje ontstond een beetje uit noodzaak doordat aantal dingen uit mijn koelkast echt opgemaakt dienden te worden.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de zalm. Bestrooi deze met wat 5spices poeder en wat peper en zout. Neem een koekenpan erbij en verhit deze, smelt de boter in de pan en bak de zalm voor 2 tot 4 minuutjes aan beide zijdes tot hij gaar is. Leg ze daarna op een bordje apart tot gebruik.
Zorg dat je intussen de knoflooktenen gesnipperd hebt en de paksoi gewassen is. We gebruiken in dit geval de kleinere groene paksoi dus je hoeft de bladeren niet kleiner te snijden. In de pan met de roomboter voeg je een klein scheutje wokolie toe en de gesnipperde knoflook. Daarna voeg je de paksoi bladeren toe en ga je ze even een paar minuten bakken. Blus af met het citroensap en een flinke scheut sojasaus en laat het geheel nog even pruttelen.
De kleine groene paksoi past prima zonder de bladeren te hoeven snijden.
Haal de noodles uit de verpakking en voeg ze toe aan de pan, roerbak het geheel zodat alles lekker met elkaar vermengd is.