Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 165 graden.
Meng de bovenste 5 droge ingrediënten van de lijst hierboven in een kom.
In je keukenmachine doe je de gepelde banaan, de vijgen, en de eieren en op een hoge stand meng je dit tot een gladde massa.
Giet dit vervolgens in de kom erbij en meng het geheel goed door elkaar.
Hak de noten grof en meng dit met de geraspte wortel door het beslag in de kom erbij. ( Je kunt geraspte wortel in zakjes kant en klaar kopen, je kunt ook zelf even in je keuken machine de wortel raspen)
Neem het cupcake blik erbij en doe in elk vakje een vormpje. Schep met een lepel de vormpjes vol en zet in de oven voor 30 minuten. Check of de cupcakes gaar zijn door er een sateprikker in te steken, komt hij eruit zonder dat er wat aan blijft plakken uit, dan is de kern goed)
Mix de avocado met het cacaopoeder in je keukenmachine tot een gladde, zachte massa en doe in een spuitzak.
Laat de cupcakes eerst even afkoelen voordat je er een toef op spuit. Daarna kun je het afmaken door er wat fijngehakte walnoot overheen te strooien.
Heerlijk Happen!
Sabine gebruikte carobe poeder, dit is een alternatief voor cacao. Het is poeder gemaakt van de peulen van de Johannesbroodboom. Als je dit gebruikt moet je er wel meer van gebruiken dan van cacao. Ongeveer 50 gram. Ik vond de frosting niet zo zoet, ik heb er een klein beetje zoetstof aan toe gevoegd.