Geschatte leestijd: 3 minuten
Een echte bakker ga ik nooit worden ben ik bang, maar zo nu en dan waag ik eens een poging. Als we ergens lunchen of in een eettentje zijn zal ik zelf nooit heel snel een carrotcake bestellen omdat ik niet zo van de taarten ben. En heel eerlijk die witte frosting is ook niet perse mijn ding. Waarom dan toch de carrotcake cupcakes van Sabine maken? Omdat zij op haar site aangaf dat dit een gezonde versie was, en een soort frosting van avocado met chocolade smaak? Ik was nieuwsgierig. carrotcake recept gezond
Het recept maak ik ook omdat ik ook deze maand weer mee doen aan een soort foodswap van verschillende foodbloggers, in het leven geroepen door Mandy van Mandyandmore. Overigens staat hij op de site van Sabine als een complete taart, mijn twist is dat ik er kleine cupcakes van gemaakt heb, want het is machtig zat.
Carrotcake cupcakes van Sabine
Sabine is dus Portugese en ik heb haar al een aantal keer mogen ontmoeten op verschillende events. Een super lieve dame die haar website en Instagram vult met Portugees getinte recepten, reistips en andere leuke weetjes over dit land. Nu willen jullie natuurlijk graag weten wat ik van dit recept vond. Zelf vind ik bananen eigenlijk niet zo lekker en dit proef je best goed terug in de cupcakes.
Voor mij zou dus een andere zoetstof een betere invulling zijn. Verder was het deeg wel lekker luchtig, en natuurlijk de mix van avocado en cacaopoeder om een frosting te maken is een heel goed idee! Doordat het cupcakes waren bleven het ook lekkere bite-size hapjes.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Carrotcake cupcakes van Sabine
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 140 gr amandelmeel
- 80 gr eiwitpoeder - ( kocht ik bij de Etos)
- 180 gr speltmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 2 el speculaaskruiden
- 6 eieren
- 300 gr rijpe banaan
- 5 zachte vijgen - ( te koop bij de Appie in zak )
- 360 gr geraspte wortel
- 70 gr walnoten - +extra voor de topping
Voor de frosting heb je nodig:
- 3 rijpe avocado's
- 2 el cacaopoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 165 graden.
- Meng de bovenste 5 droge ingrediënten van de lijst hierboven in een kom.
- In je keukenmachine doe je de gepelde banaan, de vijgen, en de eieren en op een hoge stand meng je dit tot een gladde massa.
- Giet dit vervolgens in de kom erbij en meng het geheel goed door elkaar.
- Hak de noten grof en meng dit met de geraspte wortel door het beslag in de kom erbij. ( Je kunt geraspte wortel in zakjes kant en klaar kopen, je kunt ook zelf even in je keuken machine de wortel raspen)
- Neem het cupcake blik erbij en doe in elk vakje een vormpje. Schep met een lepel de vormpjes vol en zet in de oven voor 30 minuten. Check of de cupcakes gaar zijn door er een sateprikker in te steken, komt hij eruit zonder dat er wat aan blijft plakken uit, dan is de kern goed)
- Mix de avocado met het cacaopoeder in je keukenmachine tot een gladde, zachte massa en doe in een spuitzak.
- Laat de cupcakes eerst even afkoelen voordat je er een toef op spuit. Daarna kun je het afmaken door er wat fijngehakte walnoot overheen te strooien.
- Heerlijk Happen!
Wil je nog eens andere lekkere dingen maken of bakken zoals Carrotcake cupcakes van Sabine? Dat kan hoor want ik heb best wat fijne dingen op de site staan:
- Deze heerlijke speculaas crumble met appeltjes.
- Of deze zachte ricotta plaatcake met vruchtjes.
- Maar ook deze makkelijke peren tarte tatin is top.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
cupcakes carrotcake recept gezond bakken
Ook leuk om met de kinderen te maken!