Neem een bakblik erbij en bekleed met een stuk bakpapier. Zet een kom met de geklutste eieren klaar. In een andere kom doe je het paneermeel met de persillade. Ik gebruikte ongeveer een half pakje paneermeel.
Kieper de roosjes in de kom met het ei en zorg dat er echt overal een laagje ei op zit. Daarna haal je ze stuk voor stuk door het gekruide paneermeel heen en leg je ze op het bakblik. Niet tegen elkaar aan maar gewoon los op het blik. Verwarm ondertussen je oven op 200 graden. Kwast voorzichtig olijfolie op de roosjes. Je kunt tegenwoordig ook flesjes olijfolie kopen met een spuitflesje, dit maakt het erg handig om de roosjes met olie in te spuiten.
Bak de roosjes voor 25 tot 30 minuten mooi goudbruin in de oven.
Intussen maak je een verse pesto ( recept onderaan deze receptkaart) en kook je de orzo. Wanneer de orzo gekookt is schep je de pesto erbij en mix je het geheel even.
Snijd de avocado in mooie plakjes.
Schep de orzo in de kommen en serveer met de avocado en de bloemkoolroosjes.
Heerlijk Happen!
-Je kunt zoals ik deed er uitgebakken spekjes bij serveren, maar wil je een Vega gerechtje dan dus niet. -Het recept voor een heerlijke huisgemaakte pesto vind je hier.