Bloemkool crispy's met pesto orzo

Bloemkool crispy’s met pesto orzo

Bloemkool wordt hier thuis regelmatig gegeten. Mijn dochter vindt het erg lekker, maar let wel zonder opsmuk. Dus gewoon gekookte roosjes en een beetje zout erop en verder niks! Ikzelf zoek toch graag wat méér mogelijkheden met deze groente en die vind je in deze bloemkool crispy’s met pesto orzo. En eigenlijk is alles lekkerder met een fijn krokant jasje eromheen toch? Denk aan garnalen, of kipnuggets bijvoorbeeld. Mijn man die wél alles eet was dan ook aangenaam verrast en opperde gelijk dat dit wel vaker geserveerd mag worden. Dan weet je gelijk dat je goed zit met je recept en het op de website geplaatst kan worden. Geserveerd met verse pesto-orzo maakt het tot een heerlijk gerechtje.

De roosjes hebben een lekkere crispy bite.

Bloemkool crispy’s met pesto orzo

Francine
Eens hele andere bloemkool eten? Maak deze yummie crispies!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken European
Porties 2 personen

Equipment

  • oven
  • pan

Ingrediënten
  

  • ½ bloemkool in kleine roosjes
  • 200 gr orzo
  • 5 el verse pesto
  • spekjes ( optioneel )
  • 1 avocado
  • 2 eieren geklutst
  • paneermeel
  • 2 el persillade
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Neem een bakblik erbij en bekleed met een stuk bakpapier. Zet een kom met de geklutste eieren klaar. In een andere kom doe je het paneermeel met de persillade. Ik gebruikte ongeveer een half pakje paneermeel.
  • Kieper de roosjes in de kom met het ei en zorg dat er echt overal een laagje ei op zit. Daarna haal je ze stuk voor stuk door het gekruide paneermeel heen en leg je ze op het bakblik. Niet tegen elkaar aan maar gewoon los op het blik. Verwarm ondertussen je oven op 200 graden. Kwast voorzichtig olijfolie op de roosjes.
    Je kunt tegenwoordig ook flesjes olijfolie kopen met een spuitflesje, dit maakt het erg handig om de roosjes met olie in te spuiten.
  • Bak de roosjes voor 25 tot 30 minuten mooi goudbruin in de oven.
  • Intussen maak je een verse pesto ( recept onderaan deze receptkaart) en kook je de orzo. Wanneer de orzo gekookt is schep je de pesto erbij en mix je het geheel even.
  • Snijd de avocado in mooie plakjes.
  • Schep de orzo in de kommen en serveer met de avocado en de bloemkoolroosjes.
  • Heerlijk Happen!

Notities

-Je kunt zoals ik deed er uitgebakken spekjes bij serveren, maar wil je een Vega gerechtje dan dus niet. 
-Het recept voor een heerlijke huisgemaakte pesto vind je hier
Trefwoord avocado, bloemkool, orzo, pesto
Verse avocado-partjes erbij.

Bloemkool crispy’s met pesto orzo

De olijfhout vijzel en de plank zijn twee cadeautjes die ik heb gekocht tijdens één van onze reizen naar Zuid-Frankrijk. Bij een bezoek aan een leuke Franse markt in een klein dorpje met het zonnetje op de bol stond daar een leuk kraampje met allerlei mooie olijfhouten artikelen. En ook het peper en zoutstelletje komt uit Frankrijk. Het zijn die typische cicades die je de hele dag hoort om je heen. We troffen er vorig jaar één aan in de tuin en man wat een herrie maakt zo’n beestje! Bij een heel leuk winkeltje in het prachtige TourTour kocht ik het setje. Ik kletste zo gezellig met die man daar dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen er niets te kopen. En zo staan ze nu gezellig bij mij in de keuken en kan ik ze gebruiken voor mijn foodfotografie.

Nog meer lekkere dingen maken met bloemkool? Dat kan want ik heb nóg een paar lekkere recepten voor je:

Bloemkool crispy's met pesto orzo
Lekker met de zachte orzo erbij.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *