Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de tomaten en haal de pitjes eruit, het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de uien en de knoflook. Voeg alles toe aan een kom en schenk er 50 ml Javaanse marinademix bij. Laat marineren, liefst een nacht maar anders een 20 minuutjes.
Neem een grote pan erbij en doe hier ruim water en een eetlepel zout in. Kook de spaghetti al dente, giet af en spoel af met koud water. Zet apart tot gebruik.
Hak de peterselie fijn en bewaar in een kommetje.
Verhit de wok en doe er wat olie in. Bak de kip gaar en zet ook deze daarna in een kom apaprt.
Vervolgens doe je de gekookte spaghetti met de peterselie in de wok en draai met een tang het geheel door de saus die is overgeleben in de wok van het bakken van de kip. Voeg een scheut ketjap en Javaanse marinademix toe en breng op smaak met 5-spices, zout en peper.
Voeg de kip weer toe en warm deze even mee met de Surinaamse bami.