1doosjezomerfruit - uit vriesvak, ontdooid ( 250 gram )
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak je Crisp taart schaal erbij en besmeer de binnenzijde met boter en "bebloem" hem dan.
In een mengkom doe je de boter, suiker en vanillesuiker, dan klop dit met je handmixer een aantal minuten tot het romig is.
Daarna klop je één voor één de eieren erbij en daarna de ricotta. Zeef vervolgens de bloem en het bakpoeder in de kom erbij en mix het geheel tot een mooi beslag.
Schep het beslag in je Crispschaal en druk de vruchtjes voorzichtig in het beslag.
Zet de schaal in de combimagnetron en zet hem op Crispfunctie, zet de timer op 12 minuten.
Laat de cake daarna afkoelen voordat je hem uit de schaal kiept. Doe dat door een bord over de schaal te leggen en hem dan in één beweging om te draaien. Leg dan een ander bord op de cake en draai nogmaals zodat de bovenkant van de cake ook weer boven is.
Bestrooi met wat poedersuiker en serveer eventueel met wat vanille-ijs erbij.
Heerlijk Happen!
Geen Crispplaat of oven met die functie? Bak de cake dan in een rond cakeblik bekleed met bakpapier voor 25/30 minuten op 180 graden.
Nutrition Facts
Ricotta cake met Crisptechnologie
Amount per Serving
Calories
259
% Daily Value*
Fat
21
g
32
%
Saturated Fat
13
g
81
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
139
mg
46
%
Sodium
351
mg
15
%
Potassium
110
mg
3
%
Carbohydrates
57
g
19
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
34
g
38
%
Protein
11
g
22
%
Vitamin A
721
IU
14
%
Vitamin C
0.003
mg
0
%
Calcium
205
mg
21
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.