Ricotta cake met Crisptechnologie

Ricotta cake met Crisptechnologie

Een diner sluit je natuurlijk af met een toetje! Dit Italiaanse driegangen Crisp-menu hebben we gemaakt met de speciale Crisp-schalen die ervoor zorgen dat je eten snel klaar is. Normaal gezien duurt het best lang om een cake te bakken. Maar nu dus niet! We maken een ricotta cake met Crisptechnologie van Whirlpool. Als jij aan het nadenken bent over wellicht een nieuwe combimagnetron dan is dit een fijne keuze. Naast dat het makkelijk in gebruik is zijn de meeste gerechten dus ook veel sneller klaar. En met een druk gezinsleven is dat op doordeweekse dagen haast een must!

Ricotta cake met Crisptechnologie

Ricotta cake met Crisptechnologie

En zo heb je een heerlijk menu waarmee we alles gemaakt hebben met de Whirlpool Crisp schalen. Je hebt diverse maten en dieptes van schalen. Voor cakes en taarten raad ik je aan de wat hogere schaal te gebruiken. Hiermee kun je ook quiches bakken, en die zijn ook handig om op drukke dagen te maken.

Dit jaar komt er nog twee keer een driegangenmenu online. Blijf dus zeker Heerlijke Happen volgen als je een Whirlpool Crisp magnetron hebt! Nu eerst aan de slag met deze ricotta cake met Crisptechnologie en eet smakelijk.

Ricotta cake met Crisptechnologie
Ricotta cake met Crisptechnologie

Ricotta cake met Crisptechnologie

En als laatste een heerlijk toetje voor ons driegangen Crisp-menu!
5 van 68 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bloem, zomerfruit
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Porties: 6 personen
calorieën: 259kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Whirlpool combimagnetron met Crisp plaat

Ingrediënten:

  • 100 gram roomboter - ( zachte )
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 175 gram tarwebloem - gezeefd
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 doosje zomerfruit - uit vriesvak, ontdooid ( 250 gram )

En zo maak je het:

  • Pak je Crisp taart schaal erbij en besmeer de binnenzijde met boter en "bebloem" hem dan.
  • In een mengkom doe je de boter, suiker en vanillesuiker, dan klop dit met je handmixer een aantal minuten tot het romig is.
  • Daarna klop je één voor één de eieren erbij en daarna de ricotta. Zeef vervolgens de bloem en het bakpoeder in de kom erbij en mix het geheel tot een mooi beslag.
  • Schep het beslag in je Crispschaal en druk de vruchtjes voorzichtig in het beslag.
  • Zet de schaal in de combimagnetron en zet hem op Crispfunctie, zet de timer op 12 minuten.
  • Laat de cake daarna afkoelen voordat je hem uit de schaal kiept. Doe dat door een bord over de schaal te leggen en hem dan in één beweging om te draaien. Leg dan een ander bord op de cake en draai nogmaals zodat de bovenkant van de cake ook weer boven is.
  • Bestrooi met wat poedersuiker en serveer eventueel met wat vanille-ijs erbij.
  • Heerlijk Happen!
Geen Crispplaat of oven met die functie? Bak de cake dan in een rond cakeblik bekleed met bakpapier voor 25/30 minuten op 180 graden. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Lekker hè?! Wat kun je nog meer maken met de Crisp functie? Probeer deze maar eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Deze blog Ricotta cake met Crisptechnologie is geschreven in samenwerking met Whirlpool.
Start » Recepten » Nagerechten » Ricotta cake met Crisptechnologie

1 gedachte over “Ricotta cake met Crisptechnologie”

  1. Pingback: Ricotta lasagne rolletjes met persillade - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept