Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg een vel bakpapier op een bakblik. Leg daar het bladerdeeg uitgerold op neer.
Neem een kom erbij en doe hier de ricotta in.
Snipper de sjalot, hak wat dragon en tijm fijn en voeg dit toe aan de kom met de ricotta. Snij de teentjes zwarte knoflook in kleine blokjes. ( Zwarte knoflook is wat plakkeriger dan verse witte knoflook ) Breng op smaak met de versgemalen zwarte peper. Meng het geheel en smeer dit op het bladerdeeg.
Laat de randjes vrij van het mengsel. Bekleed vervolgens de plaattaart met de Parmaham, in plakjes gesneden vijg en gehalveerde Kalamata olijven.
Bak de plaattaart voor 20 minuutjes in de oven op 200 graden. ( Tot de randjes mooi goudbruin zijn).
Garneer de plaattaart met wat verse takjes tijm en dragon
Nutrition Facts
Ricotta plaattaart met vijgen
Amount per Serving
Calories
276
% Daily Value*
Fat
17
g
26
%
Saturated Fat
9
g
56
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
54
mg
18
%
Sodium
353
mg
15
%
Potassium
318
mg
9
%
Carbohydrates
20
g
7
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
13
g
14
%
Protein
13
g
26
%
Vitamin A
707
IU
14
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
261
mg
26
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.