Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de aubergine, courgette, en tomaat in kleine blokjes.
Snipper de ui en knoflook.
Neem je hapjespan erbij en doe hierin een scheut olijfolie. Fruit de ui en knoflook glazig in circa 2-3 minuten. Voeg dan de blokjes aubergine, courgette en tomaat toe en bak deze op middelhoog vuur circa 5 minuten mee tot ze iets zachter worden
Voeg de persillade, kappertje en wat peper naar smaak toe. Pas op met zout want de zeekraal is al zout van zichzelf.
Giet de passata erbij en Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat de ratatouille met deksel op de pan circa 30 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn. Roer de laatste 2 minuten de zeekraal en rivierkreeftjes erdoor en warm kort mee (niet te lang, anders worden de kreeftjes taai en de zeekraal slap).
Serveer met lekker bourgondisch brood.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal
Amount per Serving
Calories
120
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
16
mg
5
%
Sodium
592
mg
26
%
Potassium
1150
mg
33
%
Carbohydrates
25
g
8
%
Fiber
8
g
33
%
Sugar
14
g
16
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
1447
IU
29
%
Vitamin C
37
mg
45
%
Calcium
68
mg
7
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.