Zelf ben ik niet bestand tegen heel heet eten. Mijn man daarentegen lust wel een pittige curry. En toen ik zelf uiteten ging en ik voor hem een lekkere maaltijd wilde klaarmaken dacht ik dat een curry wel een goed idee was.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Was en snij dan de aubergine, de rode paprika en de rode peper in kleine stukjes. Verhit een koekenpan met wat wokolie en doe dan de groente erin. Roerbak deze even en voeg dan de kipfiletblokjes toe.
Bak het geheel tot de blokjes mooi goudbruin zijn. Voeg dan een eetlepel van de rode curry toe en roer dit door de pan heen.
Je hebt nu een heerlijke pittige kip-groente mix. Dan is het nu tijd om het blikje kokosmelk toevoegen samen met de Udon noodles. Laat het geheel op laag vuur even lekker sudderen. Zo worden de noodles lekker zacht en heb je een heerlijke pan vol curry.
Nutrition Facts
Rode curry met Udon noodles
Amount per Serving
Calories
265
% Daily Value*
Fat
5
g
8
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
0.02
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
96
mg
32
%
Sodium
190
mg
8
%
Potassium
1313
mg
38
%
Carbohydrates
23
g
8
%
Fiber
9
g
38
%
Sugar
12
g
13
%
Protein
35
g
70
%
Vitamin A
2192
IU
44
%
Vitamin C
125
mg
152
%
Calcium
47
mg
5
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.