Rode curry met Udon noodles
Geschatte leestijd: 3 minuten
Zelf ben ik niet bestand tegen heel heet eten. Mijn man daarentegen lust wel een pittige curry. En toen ik zelf uiteten ging en ik voor hem een lekkere maaltijd wilde klaarmaken dacht ik dat een curry wel een goed idee was. In mijn voorraadkast liggen altijd wel wat noodles. En ook had ik nog wat rode peper liggen en een groentelade waarin altijd wel wat groenten op voorraad liggen. Dat blijft hier een groot voordeel : Het hebben van een 0 graden-vak in je koelkast. Ik gooi zelden wat weg en soms kunnen groenten er wel nog tot drie weken na aankoop super vers bij liggen. Dus besluit je ooit tot aankoop van een andere koelkast, ongeacht het merk koop er één met zo’n vak! En dan nu het rode curry met Udon noodles recept! udon noodle recipe
Voor 2 personen Rode curry met udon noodles heb je nodig:

Deze rode curry met udon noodles is zo lekker omdat het een combinatie is van verschillende smaken en texturen. De udon noodles zijn dikke en zachte noedels die goed de saus opnemen. De rode curry is een kruidige en pittige saus die gemaakt wordt met rode currypasta, kokosmelk, vissaus, limoensap en suiker. De groenten zijn knapperig en fris en zorgen voor een lekkere bite en een kleurrijk contrast. De kip is mals en sappig en geeft de maaltijd wat extra eiwitten. De koriander is optioneel, maar ik vind het lekker om er wat over te strooien voor een frisse en kruidige touch.
En zo maak je de Rode curry met udon noodles:
-Snij eerst de kipfilets in mooie blokjes, hoeft niet heel klein.
-Was en snij dan de aubergine, de rode paprika en de rode peper in kleine stukjes. Verhit een koekenpan met wat wokolie en doe dan de groente erin. Roerbak deze even en voeg dan de kipfiletblokjes toe.
-Bak het geheel tot de blokjes mooi goudbruin zijn. Voeg dan een eetlepel van de rode curry toe en roer dit door de pan heen.
-Je hebt nu een heerlijke pittige kip-groente mix. Dan is het nu tijd om het blikje kokosmelk toevoegen samen met de Udon noodles. Laat het geheel op laag vuur even lekker sudderen. Zo worden de noodles lekker zacht en heb je een heerlijke pan vol curry.
Rode curry met udon noodles

Serveer de curry in kommetjes met stokjes. Knijp wat limoensap boven de kommetjes uit en garneer met een eetlepel gebakken uitjes en verse bosui ringetjes : Heerlijk (heet) Happen

Rode curry met Udon noodles
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 pak udon noodles
- 1 potje rode curry
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- bosuitjes
- 1 rood pepertje
- 300 gram kipfilets
- 1 blikje kokosmelk
- 1 limoen
- paar eetlepels gebakken ui
En zo maak je het:
- Was en snij dan de aubergine, de rode paprika en de rode peper in kleine stukjes. Verhit een koekenpan met wat wokolie en doe dan de groente erin. Roerbak deze even en voeg dan de kipfiletblokjes toe.
- Bak het geheel tot de blokjes mooi goudbruin zijn. Voeg dan een eetlepel van de rode curry toe en roer dit door de pan heen.
- Je hebt nu een heerlijke pittige kip-groente mix. Dan is het nu tijd om het blikje kokosmelk toevoegen samen met de Udon noodles. Laat het geheel op laag vuur even lekker sudderen. Zo worden de noodles lekker zacht en heb je een heerlijke pan vol curry.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Rode curry met udon noodles? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
udon noodles recept udon noodle recipe
Pingback: Snelle paprika curry met ananas en kip - Heerlijke Happen
Pingback: Zeeuwse mosselen in currysaus - Heerlijke Happen
Pingback: Zalm gebakken in boter met noodles - Heerlijke Happen
Pingback: Indiaase curry gekruide paneer saté - Heerlijke Happen
Udon Noedels zijn zo lekker!
Pingback: Gevulde noodle bowl met shiitakes - Heerlijke Happen
Pingback: Aziatische zalm met volkoren noodles - Heerlijke Happen