Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Deze pesto komt uit een heel ander deel van Italië namelijk : De west-Siciliaanse provincie Trapani. Eigenlijk is het hun antwoord op de groene pesto die de scheepslui mee zich meevoerden uit Genua. Het is een officieel erkend voedingsmiddel.
Ook voor deze pesto geldt: heb je tijd en zin maak hem dan met een vijzel maar uit de keukenmachine smaakt hij ook prima!
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai het tot een mooie gladde mix. Voor mij is het gebruik van een goede olijfolie echt het belangrijkste. Deze kan zoveel extra smaak aan je pesto geven! Doe de pesto in een potje en giet er wat olijfolie op. Zo kun je de pesto tot ongeveer een week bewaren in je koelkast.
Nutrition Facts
rode pesto
Amount per Serving
Calories
100
% Daily Value*
Fat
3
g
5
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
0.4
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
8
mg
3
%
Sodium
117
mg
5
%
Potassium
873
mg
25
%
Carbohydrates
15
g
5
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
10
g
11
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
250
IU
5
%
Vitamin C
10
mg
12
%
Calcium
111
mg
11
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.