Mijn man is dol op Italiaans eten en lust bijvoorbeeld graag een goede pasta. Deze keer gebruiken we dus ook pasta maar dan net even op een andere manier.
1literkippenboullion - groentenboullion voor de vegetariër
8tasty tom tomaatjes
1zakje geraspte parmezaanse kaas
verse gehakte peterselie
200mlkookroom
1pak tortellini’s
Voor de rode pesto heb je nodig:
20gramparmezaanse kaas
15grambasilicum blaadjes
1klein potje zongedroogde tomaten uitgelekt
20grampijnboompitten
olijfolie
1teenknoflook
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de rode pesto. Pak je keukenmachine erbij en doe hier alle ingrediënten in voor de pesto behalve de olijfolie. Mix het geheel tot een gladde massa en voeg dan wat olijfolie toe tot het een smeuïge massa is.
Neem een grote soeppan erbij en doe hierin een liter water. Breng deze aan de kook en voeg dan 2 bouillontabletten toe. Wanneer deze helemaal zijn opgelost voeg je de tortellini’s toe en laat je ze op zacht vuur zes minuten verder pruttelen tot ze zacht zijn.
Voeg vervolgens voeg de room, de rode pesto toe en de tast Tom tomaatjes die je door het midden hebt gesneden. Roer met een pollepel alles voorzichtig door elkaar en laat het geheel dan nog twee minuten koken op zacht vuur. Zo worden de tomaatjes lekker zacht en geven ze nog wat extra smaak aan de soep.
Nutrition Facts
Rode pesto tortellini soep
Amount per Serving
Calories
319
% Daily Value*
Fat
26
g
40
%
Saturated Fat
14
g
88
%
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
68
mg
23
%
Sodium
463
mg
20
%
Potassium
361
mg
10
%
Carbohydrates
12
g
4
%
Fiber
0.3
g
1
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
11
g
22
%
Vitamin A
988
IU
20
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
111
mg
11
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.