Rode pesto tortellini soep met parmezaanse kaas

Mijn man is dol op Italiaans eten en lust bijvoorbeeld graag een goede pasta. Deze keer gebruiken we dus ook pasta maar dan net even op een andere manier.
Rode pesto tortellini soep

Rode pesto tortellini soep

Mijn man is dol op Italiaans eten en lust bijvoorbeeld graag een goede pasta. Deze keer gebruiken we dus ook pasta maar dan net even op een andere manier. De rode pesto in deze rode pesto tortellini soep maken we natuurlijk zelf. Dat neemt maar een paar minuutjes in beslag en is super lekker. In dit recept zitten ook Tasty Tom tomaatjes. Deze komen allemaal van Hollandse bodem en worden door verschillende Nederlandse bedrijven geproduceerd.

Voor één pan Rode pesto tortellini soep heb je nodig:

Rode pesto tortellini soep
  • 1 liter kippenboullion ( groentenboullion voor de vegetariër)
  • 8 tasty tom tomaatjes
  • geraspte parmezaanse kaas
  • verse peterselie
  • 200 ml kookroom
  • 1 pak tortellini’s

Voor de rode pesto heb je nodig:

  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 15 gram basilicum blaadjes
  • klein potje zongedroogde tomaten uitgelekt
  • 20 gram pijnboompitten
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook

En zo maak je de Rode pesto tortellini soep:

-We maken eerst de rode pesto. Pak je keukenmachine erbij en doe hier alle ingrediënten in voor de pesto behalve de olijfolie. Mix het geheel tot een gladde massa en voeg dan wat olijfolie toe tot het een smeuïge massa is.

-Neem een grote soeppan erbij en doe hierin een liter water. Breng deze aan de kook en voeg dan 2 bouillontabletten toe. Wanneer deze helemaal zijn opgelost voeg je de tortellini’s toe en laat je ze op zacht vuur zes minuten verder pruttelen tot ze zacht zijn.

-Voeg vervolgens voeg de room, de rode pesto toe en de tast Tom tomaatjes die je door het midden hebt gesneden. Roer met een pollepel alles voorzichtig door elkaar en laat het geheel dan nog twee minuten koken op zacht vuur. Zo worden de tomaatjes lekker zacht en geven ze nog wat extra smaak aan de soep.

Rode pesto tortellini soep

Rode pesto tortellini soep

Mijn man is dol op Italiaans eten en lust bijvoorbeeld graag een goede pasta. Deze keer gebruiken we dus ook pasta maar dan net even op een andere manier.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: tortellini
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

keukenmachine

Ingrediënten: 

  • 1 liter kippenboulliongroentenboullion voor de vegetariër
  • 8 tasty tom tomaatjes
  • 1 zakje geraspte parmezaanse kaas
  • verse peterselie
  • 200 ml kookroom
  • 1 pak tortellini’s

Voor de rode pesto heb je nodig:

  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 15 gram basilicum blaadjes
  • 1 klein potje zongedroogde tomaten uitgelekt
  • 20 gram pijnboompitten
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • We maken eerst de rode pesto. Pak je keukenmachine erbij en doe hier alle ingrediënten in voor de pesto behalve de olijfolie. Mix het geheel tot een gladde massa en voeg dan wat olijfolie toe tot het een smeuïge massa is.
  • Neem een grote soeppan erbij en doe hierin een liter water. Breng deze aan de kook en voeg dan 2 bouillontabletten toe. Wanneer deze helemaal zijn opgelost voeg je de tortellini’s toe en laat je ze op zacht vuur zes minuten verder pruttelen tot ze zacht zijn.
  • Voeg vervolgens voeg de room, de rode pesto toe en de tast Tom tomaatjes die je door het midden hebt gesneden. Roer met een pollepel alles voorzichtig door elkaar en laat het geheel dan nog twee minuten koken op zacht vuur. Zo worden de tomaatjes lekker zacht en geven ze nog wat extra smaak aan de soep.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Rode pesto tortellini soep

Rode pesto tortellini soep

Pak ten slotte de soep borden erbij en schep de soep in de borden. Garneer het met de vers gehakte peterselie en wat geraspte parmezaanse kaas: Heerlijk happen!

2 gedachten over “Rode pesto tortellini soep met parmezaanse kaas”

  1. Pingback: Garnalen cocktail met zalmrolletje - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Pakjesavond pannenkoeken met speculaaskruiden - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept