Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze samen met de soepgroente en de knoflook in een grote pan. Zet het geheel net onder water en voeg het bouillon blokje toe.
Plaats de pan op het vuur en laat de bloemkool gaar koken. Zodra de bloemkool gaar is, pureer je het tot een gladde soep met een staafmixer.
Voeg de melk, komijn en chilipoeder toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak in een apart pannetje de spekjes knapperig gaar.
Schep de soep in een kommetje, voeg een lepeltje creme fraiche toe en maak af met wat gebakken spekjes.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Romige bloemkoolsoep met spekjes
Amount per Serving
Calories
194
% Daily Value*
Fat
9
g
14
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
6
mg
2
%
Sodium
676
mg
29
%
Potassium
557
mg
16
%
Carbohydrates
18
g
6
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
13
g
26
%
Vitamin A
89
IU
2
%
Vitamin C
71
mg
86
%
Calcium
128
mg
13
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.