Romige bloemkoolsoep met spekjes

Romige bloemkoolsoep met spekjes

Geschatte leestijd: 4 minuten

En het gezin dan? Hoewel het leven toch een klein beetje normaler is geworden de afgelopen weken, heb ik heb ik het toch nog als pittig ervaren. Wellicht kwam wat moeheid naar boven van de drukke maanden hiervoor. Of is het gewoon een beetje een blue gevoel doordat het leven zo ontzettend eentonig is. Mijn energieniveau was in ieder geval ontzettend laag de afgelopen weken. Dat maakt het nastreven van mijn doelen alleen maar meer ingewikkeld. Ik heb daarom toch een beetje de teugels laten vieren. Ondanks dat maak ik dan wel zo nu en dan een lekker soepje voor bijvoorbeeld de lunch. Een soepje zoals deze romige bloemkoolsoep recept met spekjes.

Heel Holland bakt….

Het was even voor ons gezin belangrijk om plezier te maken in huis. We hebben daarom heel veel gebakken de laatste tijd. Eigenlijk behoren al dat soort gerechten niet in de lifestyle die ik voor mijzelf wil aanhouden, maar de kids houden er van. Ik probeer op die momenten mijzelf in te houden en niet alle baksels naar binnen te proppen. Toch merk ik dat er wat behoefte was om niet teveel aan de regels te houden. We hebben toch al zoveel regels waar we ons aan moeten houden op dit moment. 

Hoe hoog leg jij de lat?

En dan liever geen gezonde groentjes!

Je zal denken dat dat betekent dat ik alleen maar gesnoept heb. Dat valt ook wel weer mee. Ik heb alleen een beetje minder hoge eisen aan mijzelf gesteld. Voel ik mij dan gelijk beter? Nou, nee. Eigenlijk niet. Ik weet dat ik gewoon snel moe word als mijn lichaam koolhydraten moet verwerken. En suiker ook. Ik blijf toch altijd maar weer terug komen naar het meest gebruikte woord: balans. Soms is het even niet anders. Dan wil je bewust even iets anders. Soms wil je bewust even de regels overtreden. 

En hoe moet dat dan met je gezin?

Romige bloemkoolsoep met spekjes

Over het algemeen krijg ik ook vaak de vraag: “hoe je dat met je gezin”? Zo moeilijk is het niet. Ik kies altijd een basis en ik probeer het vooral heel simpel voor mijzelf te houden. Maak ik soep zoals deze romige bloemkoolsoep met spekjes dan zorg ik dat de kinderen een broodje erbij kunnen eten. Maak ik pasta, dan eten wij een groente pasta en de kids een echte pasta. De saus is hetzelfde. Eten we curry, dan maak ik voor ons een groente-rijst en kook in voor de kids gewone rijst. Hebben we een avg-avond, dan maak ik voor ons wat zoete aardappels. Het kan dus ontzettend simpel zijn. Ik vervang alleen voor ons volwassenen het deel wat de koolhydraten bevat. En ik zoek dan een vervangend product wat dicht ligt bij het origineel.

Smaakvol gezond eten.

Ik kijk naar smaak en structuur. Ik probeer die dingen mee te nemen en daarmee te zoeken naar een passende vervanger. Dus lokaal heb je een tijdje de teugels laten vieren, je kunt gemakkelijk weer terug naar nèt wat gezonder! En dan nu hier het recept voor dit makkelijke romige bloemkoolsoep met spekjes!

Romige bloemkoolsoep met spekjes

Romige bloemkoolsoep met spekjes

Een lekker romig soepje voor de lunch of als diner met een lekker broodje erbij.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 39 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Soep
Keuken: European
Trefwoord: bloemkool, soep, spek
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 194kcal
Auteur: Franciska Sprokkereef
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

 • 1 bloemkool
 • 250 gram soepgroente
 • 200 ml melk
 • 3 knoflooktenen
 • 1 bakje creme fraîche
 • 100 gram spekjes

Uit de voorraadkast:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze samen met de soepgroente en de knoflook in een grote pan. Zet het geheel net onder water en voeg het bouillon blokje toe. 
 • Plaats de pan op het vuur en laat de bloemkool gaar koken. Zodra de bloemkool gaar is, pureer je het tot een gladde soep met een staafmixer.
 • Voeg de melk, komijn en chilipoeder toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak in een apart pannetje de spekjes knapperig gaar.
 • Schep de soep in een kommetje, voeg een lepeltje creme fraiche toe en maak af met wat gebakken spekjes. 
 • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze blog “romige bloemkoolsoep met spekjes” is een bijdrage van onze gastfoodie Franciska, meer van haar lezen? Check dan deze blog(s) eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Soep » Romige bloemkoolsoep met spekjes

bloemkoolsoep recept

2 gedachten over “Romige bloemkoolsoep met spekjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept