Romige Risotto met Oesterzwam, Truffelmosterd & Gepofte Tomaatjes
Een luxueuze en romige risotto met de aardse tonen van oesterzwam, de verfijnde kick van truffelmosterd en de zoete toets van gepofte trostomaatjes. Een Italiaans hoofdgerecht met een Franse knipoog, perfect om je gasten mee te verwennen!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak eerst van twee tabletten bospaddestoelenboullion een bouillon. Zet deze apart tot we hem straks gaan gebruiken.
Snipper dan de ui en hak de knoflookteen fijn. Pak een koekenpan met hoge rand en dikke bodem erbij en doe hierin een scheutje olijfolie. Fruit de ui aan en voeg de knoflook toe. Daarna de rijstkorrels en bak deze even 3 minuutjes mee.
Schenk daarna de witte wijn erbij en roer het helemaal door de rijst, laat de rijst nu op laag vuur het vocht opnemen. Vervolgens schep je elke keer een soeplepel met bouillon erbij tot deze is opgenomen door de rijst. Roer het rustig door.oesterzwam risotto met truffelmosterd
Verwarm je oven voor op 200 graden en pof de tomaten door er wat olijfolie en daarna peper en zout overheen te strooien. Ik legde ze op een bakpapier zodat je bakblik niet vies wordt. Ze hebben ongeveer 10 minuutjes nodig.
Terwijl je rijst dus langzaam zacht aan het worden is snij je de oesterzwammen in smalle reepjes en bak je ze goudbruin in een andere koekenpan.
Proef of de rijst bijna gaar is (al dente). Voeg dan de gebakken oesterzwamreepjes, de kookroom, de geraspte Parmezaanse kaas en tot slot de truffelmosterd toe. Roer alles goed door en laat nog 1-2 minuten zachtjes meewarmen tot de risotto smeuïg is. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Nutrition Facts
Romige Risotto met Oesterzwam, Truffelmosterd & Gepofte Tomaatjes
Serving Size
100 100 g
Amount per Serving
Calories
292
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
1
mg
0
%
Sodium
24
mg
1
%
Potassium
277
mg
8
%
Carbohydrates
59
g
20
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
361
IU
7
%
Vitamin C
10
mg
12
%
Calcium
30
mg
3
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.