Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd het rundvlees in blokjes, bestrooi met het zout, peper, persillade, en de azijn. Laat staan tot we het zo gaan bakken.
Schrap de wortels schoon, snijd in ringen. Snipper de ui, knoflook en snijd de kastanjechampignons in plakjes.
Pak je stoofpan erbij en doe hierin een scheut olijfolie en bakvet. Strooi de bloem op het vlees en bak het vlees goed aan. Zorg dat alles rondom mooi bruin is. Schep uit de pan met een schuimspaan en doe in een schaal en zet apart.
Bak in de pan de knoflook en de uien en voeg dan de champignons, wortel en doperwten toe. Bak voor een minuutje of 3. Schep het vlees erbij en voeg de mosterd, de bouillonblokjes, laurierblaadjes, en het kerriepoeder toe. Vul aan met water tot het vlees onder staat.
Doe het deksel op de pan en laat een uurtje of 4 rustig stoven. Voeg dan de zilveruien toe ( uitgelekt, zonder vocht) en laat nog een uurtje meestoven.
Serveer met aardappeltjes of een mooi stuk stokbrood.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Rundvlees mosterd stoof met zilveruitjes
Amount per Serving
Calories
767
% Daily Value*
Fat
51
g
78
%
Saturated Fat
19
g
119
%
Trans Fat
3
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
22
g
Cholesterol
178
mg
59
%
Sodium
314
mg
14
%
Potassium
1585
mg
45
%
Carbohydrates
27
g
9
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
11
g
12
%
Protein
50
g
100
%
Vitamin A
5490
IU
110
%
Vitamin C
31
mg
38
%
Calcium
120
mg
12
%
Iron
7
mg
39
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.