Rundvlees mosterd stoof met zilveruitjes

Rundvlees mosterd stoof met zilveruitjes

Er staat al mening stoofpot recept op mijn site, maar er kan er altijd één bij hoor! Ik ben er enorm fan van. Je keuken ruikt zo lekker, zeker door het gebruik van fijne kruiden en specerijen zoals laurier. Deze blaadjes zijn gedroogd en moeten dus een tijdje stoven om hun smaak af te geven. Gelukkig zijn ze makkelijk terug te vinden in je stoof. Ik heb ooit wel eens goed op een verdwaalde kruidnagel gebeten, dat is dan toch ineens een verrassing! Deze rundvlees mosterd stoof met zilveruitjes is gemaakt met grasgevoerd Irish beef. Na zo lang stoven krijg je dan een heerlijk zacht stukje vlees. Een stoofpot maken hoeft echt niet alleen in het weekend. We werken steeds vaker thuis, dus zet hem in de ochtend op, dan eet je héérlijk in de avond.

stoofpot recept
Rundvlees mosterd stoof met zilveruitjes

Rundvlees mosterd stoof met zilveruitjes

Een heerlijke stoof met volop smaak, extra toevoeging: zoet-zure zilveruitjes!
5 van 9 reacties
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: champignons, doperwten, rundvlees, wortel, zilverui
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 uur
Totale tijd: 5 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 1 kg rundvlees - Irish beef / stoofvlees
  • 2 winterwortels - in plakjes
  • 2 witte uien - gesnipperd
  • 3 tenen knoflook - fijngehakt
  • 200 gram verse doperwten
  • 450 gram kastanjechampignons - in plakjes gesneden
  • 250 gram zilveruitjes
  • 3 el bloem

kruiden / specerijen

En zo maak je het:

  • Snijd het rundvlees in blokjes, bestrooi met het zout, peper, persillade, en de azijn. Laat staan tot we het zo gaan bakken.
  • Schrap de wortels schoon, snijd in ringen. Snipper de ui, knoflook en snijd de kastanjechampignons in plakjes.
  • Pak je stoofpan erbij en doe hierin een scheut olijfolie en bakvet. Strooi de bloem op het vlees en bak het vlees goed aan. Zorg dat alles rondom mooi bruin is. Schep uit de pan met een schuimspaan en doe in een schaal en zet apart.
  • Bak in de pan de knoflook en de uien en voeg dan de champignons, wortel en doperwten toe. Bak voor een minuutje of 3. Schep het vlees erbij en voeg de mosterd, de bouillonblokjes, laurierblaadjes, en het kerriepoeder toe. Vul aan met water tot het vlees onder staat.
  • Doe het deksel op de pan en laat een uurtje of 4 rustig stoven. Voeg dan de zilveruien toe ( uitgelekt, zonder vocht) en laat nog een uurtje meestoven.
  • Serveer met aardappeltjes of een mooi stuk stokbrood.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
stoofpot maken

Rundvlees mosterd stoof met zilveruitjes

Serveer bij dit stoofpot recept een goed glas rode wijn, of een mooi bruin biertje. Voor een goede stoof heb je wat mij betreft ook goede kruiden en specerijen nodig. Ook gebruik ik vaak jeneverbessen. Deze rakkers zijn wél klein en moeilijk terug te vinden. Doe ze in een thee-ei, of in een leeg theezakje dan geven ze we hun smaak af, maar hoef je geen speurtocht te ondernemen om ze terug te vinden. Elk stoofpot recept is gehad naar eigen wijze op smaak te brengen door een diversiteit aan specerijen.

Een goeie stoofpot gaat er wel in hier! Op zoek naar andere fijne recepten? Probeer één van deze maar eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Rundvlees mosterd stoof met zilveruitjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept