Salades eten voor de lunch in de winter vind ik altijd een beetje moeilijk. Want het is dan toch koud zo regelrecht uit de koelkast. Grappig dat we dat soort dingen toch vrij seizoensgebonden eten.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem eerst een ovenschaal erbij en doe hierin een beetje olijfolie. Leg daarna de zalm met de huid naar boven in de schaal. Strooi wat versgemalen peper en zout erop en een handjevol amandelschaafsel. Zet voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Terwijl de zalm staat te bakken nemen we een bord erbij. Doe hier de sla en de rest van de groenten op. Hussel het geheel een beetje door elkaar.
In een apart kommetje doe je alle ingrediënten voor de dressing. Met een garde klop je het geheel tot een mooie vinaigrette. Druppel deze bovenop de sla.
Wanneer ten slotte de zalm klaar is haal je hem uit de oven en met een spatel schep je hem op de salade.
Nutrition Facts
Salade met zalm uit de oven
Amount per Serving
Calories
6
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.4
g
Cholesterol
0.3
mg
0
%
Sodium
6
mg
0
%
Potassium
6
mg
0
%
Carbohydrates
0.1
g
0
%
Fiber
0.04
g
0
%
Sugar
0.04
g
0
%
Protein
0.1
g
0
%
Vitamin A
87
IU
2
%
Vitamin C
0.05
mg
0
%
Calcium
1
mg
0
%
Iron
0.03
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.