Salade met zalm uit de oven

Salade met zalm uit de oven en amandelschaafsel

Salades eten voor de lunch in de winter vind ik altijd een beetje moeilijk. Want het is dan toch koud zo regelrecht uit de koelkast. Grappig dat we dat soort dingen toch vrij seizoensgebonden eten.
Salade met zalm uit de oven

Salades eten voor de lunch in de winter vind ik altijd een beetje moeilijk. Want het is dan toch koud zo regelrecht uit de koelkast. Grappig dat we dat soort dingen toch vrij seizoensgebonden eten. Maar het is februari, de broekriem mag wel weer een paar tandjes strakker dus op zoek naar de goede middenweg. En dat kan met deze salade met zalm uit de oven. Want de zalm serveer je gewoon warm bovenop en daarmee is het een lauw-warme salade. Natuurlijk maken we er een homemade dressing bij en klaar is je lunch!

Salade met zalm uit de oven
Lekker met de amandeltjes erop.

Dit heb je nodig voor de Salade met zalm uit de oven

  • een stukje verse zalm
  • zakje gemengde sla
  • zakje julienne gesneden wortels
  • amandelschaafsel
  • zout/peper
  • olijfolie
Voor de dressing heb je nodig:
  • 1 tl honing mosterd van Maille
  • 1 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
Salade met zalm uit de oven
Een heerlijke salade.

En zo maak je de Salade met zalm uit de oven:

-Neem eerst een ovenschaal erbij en doe hierin een beetje olijfolie. Leg daarna de zalm met de huid naar boven in de schaal. Strooi wat versgemalen peper en zout erop en een handjevol amandelschaafsel. Zet voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

-Terwijl de zalm staat te bakken nemen we een bord erbij. Doe hier de sla en de rest van de groenten op. Hussel het geheel een beetje door elkaar.

-In een apart kommetje doe je alle ingrediënten voor de dressing. Met een garde klop je het geheel tot een mooie vinaigrette. Druppel deze bovenop de sla.

-Wanneer ten slotte de zalm klaar is haal je hem uit de oven en met een spatel schep je hem op de salade.

Salade met zalm uit de oven

Salade met zalm uit de oven

Salades eten voor de lunch in de winter vind ik altijd een beetje moeilijk. Want het is dan toch koud zo regelrecht uit de koelkast. Grappig dat we dat soort dingen toch vrij seizoensgebonden eten.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

ovenschaal

Ingrediënten:

  • 1 stuk verse zalm
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 zakje julienne gesneden wortels
  • amandelschaafsel
  • zout/peper
  • olijfolie

Voor de dressing heb je nodig:

  • 1 tl honing mosterd van Maille
  • 1 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn

En zo maak je het:

  • Neem eerst een ovenschaal erbij en doe hierin een beetje olijfolie. Leg daarna de zalm met de huid naar boven in de schaal. Strooi wat versgemalen peper en zout erop en een handjevol amandelschaafsel. Zet voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Terwijl de zalm staat te bakken nemen we een bord erbij. Doe hier de sla en de rest van de groenten op. Hussel het geheel een beetje door elkaar.
  • In een apart kommetje doe je alle ingrediënten voor de dressing. Met een garde klop je het geheel tot een mooie vinaigrette. Druppel deze bovenop de sla.
  • Wanneer ten slotte de zalm klaar is haal je hem uit de oven en met een spatel schep je hem op de salade.
Wat vind je van dit recept?

Salade met zalm uit de oven

Rest mij alleen nog maar te zeggen : aan tafel en Heerlijk Happen. Het amandelschaafsel is lekker knapperig geworden en geeft echt extra smaak aan je salade.

Wil je meer recepten uitproberen zoals Salade met zalm uit de oven? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

1 gedachte over “Salade met zalm uit de oven en amandelschaafsel”

  1. Pingback: Week 10 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept