Voor de dressing van dit salade nicoise recept heb je nodig:
3eetlepelsolijfolie
2eetlepelscitroensap
1theelepelDijon mosterd
zout
peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen eerst met de steel van de artisjok te snijden en de harde buitenste bladeren te verwijderen. Deze zijn niet lekker en moeten er dus vanaf. Vervolgens smeer je met een halve citroen de onderkant van de artisjok in zodat hij niet bruin wordt tijdens het koken. Neem een grote pan en doe hierin water en het sap van 1 uitgeperste citroen en dompel de artisjokken erin onder tot ze onderwater staan. Je kunt er een bord op leggen zodat ze niet boven komen drijven, laat ze vervolgens 30 minuten koken tot ze gaar zijn.
Klop dan van alle ingrediënten die je voor de dressing nodig hebt een frisse dressing en zet deze apart.
Laat de tonijn uitlekken, en kook de eieren, ze mogen hard gekookt zijn maar als je zacht lekkerder vindt mag dat ook. Kook ondertussen ook de haricots verts in 4 minuten beetgaar.
Snijd de rest van de ingrediënten en leg ze apart om straks je bord mee op te maken.
Zodra de artisjokken gekookt zijn laat je ze even uitlekken. Let op de haren/ het hooi in de artisjok eet je niet op, het hart en de blaadjes kun je wel eten.