400gram koudgerookte zalm - Zalm van Urk / Jongens van de Fant
6blaadjes romaine sla
1tros tomaat
50gram naturel chips
olijfolie
2tenen knoflook
Voor de roomkaas zeekraal pesto:
75gramzeekraal
100gram roomkaas
2tenen knoflook
3takjes verse dille
50mlolijfolie
30gramParmezaanse kaas
4elpijnboompitjes
peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de pesto. Pak je keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten in je keukenmachine behalve de roomkaas. Draai tot je een mooie gladde pesto hebt. Neem een kom erbij en schep de pesto met de roomkaas in deze kom. Mix alles goed door elkaar. Zet in de koelkast tot gebruik.
Zet je oven aan, zet hem op de grill-stand.
Snijd van het hele brood drie mooie sneetjes van ongeveer 2 cm dik. Besmeer ze met olijfolie en wrijf ze in met de knoflookteentjes. ( Je kunt eventueel ook knoflookpoeder gebruiken als je dat makkelijker vindt. ) Grill de sneetjes brood aan beide zijdes voor ongeveer 2 minuten per zijde.
Bemeer een sneetje met de roomkaas-pesto en leg hier 2 blaadjes romaine sla op, daarop leg je een paar plakjes tomaat, en dan een laagje zalm.
Leg hierop de volgende snee brood, besmeer deze weer met de roomkaas-pesto en herhaal de laagjes tomaat en sla, dek af met het laatste sneetje brood.
Snijd de sandwich schuin door en leg op twee bordjes, serveer met wat naturel chips erbij.