Jaaaa het asperge seizoen is weer begonnen! En wat fijn dat dit witte goud weer op ons bordje kan komen te liggen. Nu is het wel met asperges: je vindt het wat of je vindt het niks…
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem eerst een grote soeppan erbij en doe hierin anderhalve liter water. Voeg hier de blokjes bouillon aan toe en de schillen van de asperges. ( Als je deze de vorige dag heb gegeten kun je ze gewoon in een zakje in de koelkast bewaren.) Breng het geheel aan de kook en laat het dan zachtjes 10 minuten koken tot de schillen hun smaak hebben afgegeven. Giet dan de soep door een vergiet en vang de bouillon in een grote kom op. De schillen kunnen nu weggegooid worden.
Hak of snij nu de selderij in kleine stukjes en doe deze bij de bouillon. Breng het opnieuw aan de kook en laat het wederom 10 minuten koken tot de selderij zacht is. Pak dan je staafmixer erbij en pureer de selderij helemaal fijn. Giet de soep nog een keer door de (schone) zeef. Nu hou je een heerlijke geurige bouillon over.
Stoom of kook ondertussen de losse asperges gaar, deze snij je straks in kleine stukjes om de soep mee te garneren.
Maak een papje van de bloem en de koude melk. Voeg dit papje al roerend toe aan de hete, gezeefde bouillon. Laat de soep nog 1-2 minuten zachtjes doorkoken tot deze licht gebonden is. Breng op smaak met verse zwarte peper (en eventueel zout naar smaak, let op zout uit bouillonblokjes)
Serveren
Snijd de apart gekookte asperges (uit Stap 3) in kleine stukjes. Schep de hete soep in kommen. Garneer elke kom met de stukjes asperge, stukjes gerookte makreel en wat fijngehakte verse bleekselderij.