Selderij asperge soep met makreel

Selderij asperge soep met makreel

Selderij asperge soep met makreel

Jaaaa het asperge seizoen is weer begonnen! En wat fijn dat dit witte goud weer op ons bordje kan komen te liggen. Nu is het wel met asperges: je vindt het wat of je vindt het niks… En wij zijn er hier dus dol op! Omdat ik hier thuis zoveel mogelijk een no-waste principe heb probeer ik dus geen eten weg te gooien of ongebruikt in de koelkast te laten liggen. We aten asperges en daar heb je dus heel wat schillen vanaf gehaald voordat ze op je bord liggen. En daar kun je nog juist een heerlijke soep mee maken! Ook had ik nog een voorraadje selderij in de koelkast liggen die verwerkt moest gaan worden dus: selderij asperge soep met makreel!

En dit heb je nodig voor een goede pan soep:

  • de schillen van asperges
  • 3 boullionblokjes tuinkruidenSelderij asperge soep met makreel
  • 1 stronk selderij
  • een paar losse geschilde asperges
  • 1 bakje makreel filets
  • peper
  • 1 stengel selderij
  • 1 eetelepel bloem
  • 50 ml melk

En zo maak je de soep:

-Neem eerst een grote soeppan erbij en doe hierin anderhalve liter water. Voeg hier de blokjes bouillon aan toe en de schillen van de asperges. ( Als je deze de vorige dag heb gelegen kun je ze gewoon in een zakje in de koelkast bewaren.) Breng het geheel aan de kook en laat het dan zachtjes 10 minuten koken tot de schillen hun smaak hebben afgegeven. Giet dan de soep door een vergiet en vang de bouillon in een grote kom op. De schillen kunnen nu weggegooid worden.

-Hak of snij nu de selderij in kleine stukjes en doe deze bij de bouillon. Breng het opnieuw aan de kook en laat het wederom 10 minuten koken tot de selderij zacht is. Pak dan je staafmixer erbij en pureer de selderij helemaal fijn. Giet de soep nog een keer door de (schone) zeef. Nu hou je een heerlijke geurige bouillon over.

-Stoom of kook ondertussen de losse asperges gaar, deze snij je straks in kleine stukjes om de soep mee te garneren.

-Doe de bloem met de melk in een bakje en roer tot het een papje is geworden, giet dit dan bij de bouillon erbij en roer het even door, breng op smaak met verse peper.

Selderij asperge soep met makreelSelderij asperge soep met makreel

Neem ten slotte de toekommer erbij en doe hierin eerst de soep. garneer met de stukjes asperge. Als laatste leg je wat stukjes makreel erop en wat fijne gehakte selderij: Heerlijk Happen!

 

2 gedachten over “Selderij asperge soep met makreel”

  1. Pingback: Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Bietjes tartaar met makreel filet - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.