Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Snijd de paprika en ui in reepjes. De kaas, als je een plak kaas gekocht hebt, in blokjes. Ook de tomaat snijd je in blokjes.
Verhit de koekenpan en doe er een beetje olijfolie in, bak hierin de paprika en ui een aantal minuten.
Voeg de chilisaus toe samen met de blokjes tomaat en roer het geheel eventjes. Maak nu een kuiltje en breek hier voorzichtig een eitje in. Herhaal met de andere eieren. Duw her en der voorzichtig de kaasblokjes erbij. ( niet meer roeren!)
Zet de pan in zijn geheel in de oven en laat hem 10 tot 15 minuutjes bakken tot de eitjes helemaal gestold zijn.
Snijd de broodjes in plakken en besprenkel met wat olijfolie en zout. Bak de plakken de laatste 5 minuutjes even mee in de oven.
Haal de pan met een ovenwant uit de oven en garneer met verse peterselie of basilicum en serveer direct.
Nutrition Facts
Shakshuka
Amount per Serving
Calories
562
% Daily Value*
Fat
27
g
42
%
Saturated Fat
13
g
81
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
377
mg
126
%
Sodium
2790
mg
121
%
Potassium
1443
mg
41
%
Carbohydrates
53
g
18
%
Fiber
9
g
38
%
Sugar
33
g
37
%
Protein
30
g
60
%
Vitamin A
5554
IU
111
%
Vitamin C
133
mg
161
%
Calcium
473
mg
47
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.