Oosterse shakshuka uit Brabant

Rechtsreeks vers van de boer op jouw bord, een fijne Brabantse shakshuka. 
Oosterse shakshuka uit Brabant

Op de to-cook lijst, daar stond dit gerecht al een heel tijdje op. Een shakshuka zelf maken is namelijk kinderlijk eenvoudig. En nu helemaal met de Boerschappen gemaxbox. Want daar zat dit verrassende gerecht namelijk in. Ik mocht aan de slag met drie fijne verrassings gerechtjes rechtstreeks uit Brabant. En jullie weten wat je uit Brabant haalt is lekker! Het originele recept van deze Oosterse shakshuka uit Brabant komt uit het Midden Oosten en kent een hoop verschillende varianten. Dit keer maken we hem dus met eitjes van Brabantse kipjes, paprika’s uit Dongen, en komijnekaas van Brabantse grassprietjes.

Bestel met korting jouw gemaksbox

Beetje gemak in de keuken kunnen we allemaal wel gebruiken toch? Dan zit je goed met de gloednieuwe gemaksbox van Boerschappen. Verse en gezonde maaltijden, makkelijk te maken en binnen 25 minuutjes op tafel. En ik mag jullie een mooie korting van 9 euro geven. Je hoeft alleen maar deze link aan te klikken en vul bij het vakje kortingsvoucher “heerlijkehappen” in. En zit je dan gelijk aan een ingewikkeld abonnement vast? Welnee wekelijks opzegbaar, er zit geen verplichting aan vast. De box wordt dagvers en koel bij je thuis bezorgd.

shakshuka zelf maken
Een mooie box met daarin drie zakken voor drie dagen heerlijk eten.

Een paar voordelen op een rijtje om je te overtuigen als je nu nog twijfelt over het bestellen ( wat ik natúúrlijk niet geloof 😉 )

  • Drie gevarieerde maaltijden, vlees/vis/vega.
  • Complete maaltijden incl verse kruiden.
  • Te bestellen voor 2,3,4,5,of 6 personen.
  • Flexibel, wekelijks opzegbaar.
  • Op te halen maar ook thuis geleverd.
Oosterse shakshuka  uit Brabant
Zo uit de pan en op je bord. Ziet er prachtig uit toch?

Oosterse shakshuka uit Brabant

Oosterse shakshuka uit Brabant

Oosterse shakshuka uit Brabant

Rechtsreeks vers van de boer op jouw bord, een fijne Brabantse shakshuka. 
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: fusion
Trefwoord: eieren, komijnekaas, paprika, shaksuka
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • oven
  • ovenbestendige koekepan

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 3 tomaten
  • 300 ml chilisaus potje of bakje
  • 100 gram komijnekaas in blokjes
  • 4 eieren
  • 2 afbakbroodjes
  • verse peterselie of basilicumblaadjes

Uit de voorraadkast:

  • olijfolie
  • peper

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Snijd de paprika en ui in reepjes. De kaas, als je een plak kaas gekocht hebt, in blokjes. Ook de tomaat snijd je in blokjes.
  • Verhit de koekenpan en doe er een beetje olijfolie in, bak hierin de paprika en ui een aantal minuten.
  • Voeg de chilisaus toe samen met de blokjes tomaat en roer het geheel eventjes. Maak nu een kuiltje en breek hier voorzichtig een eitje in. Herhaal met de andere eieren. Duw her en der voorzichtig de kaasblokjes erbij. ( niet meer roeren!)
  • Zet de pan in zijn geheel in de oven en laat hem 10 tot 15 minuutjes bakken tot de eitjes helemaal gestold zijn.
  • Snijd de broodjes in plakken en besprenkel met wat olijfolie en zout. Bak de plakken de laatste 5 minuutjes even mee in de oven.
  • Haal de pan met een ovenwant uit de oven en garneer met verse peterselie of basilicum en serveer direct.
Wat vind je van dit recept?
shakshuka recept
Pas op met de pan vastpakken, deze is natuurlijk loeiheet!

Bestel hier jouw gemaksbox

gebruik code: “heerlijkehappen” voor 9 euro korting

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Vond je Oosterse shakshuka uit Brabant een leuk artikel? Lees eens onderstaande blog, of maak de recepten deze zijn óók heel lekker!

Deze blog is geschreven in samenwerking met Boerschappen.

1 gedachte over “Oosterse shakshuka uit Brabant”

  1. Pingback: Romige gnocchi met gerookte zalm - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept