Oosterse shakshuka uit Brabant

Op de to-cook lijst, daar stond dit gerecht al een heel tijdje op. Een shakshuka zelf maken is namelijk kinderlijk eenvoudig. En nu helemaal met dit recept van Boerschappen. Want daar zat dit verrassende gerecht namelijk in. Ik mocht aan de slag met drie fijne verrassings gerechtjes rechtstreeks uit Brabant. En jullie weten wat je uit Brabant haalt is lekker! Het originele recept van deze Oosterse shakshuka uit Brabant komt uit het Midden Oosten en kent een hoop verschillende varianten. Dit keer maken we hem dus met eitjes van Brabantse kipjes, paprika’s uit Dongen, en komijnekaas van Brabantse grassprietjes. recept shakshuka

Bestel met korting jouw gemaksbox

shakshuka zelf maken
Een mooie box met daarin drie zakken voor drie dagen heerlijk eten.

Beetje gemak in de keuken kunnen we allemaal wel gebruiken toch? Dan zit je goed met de gloednieuwe gemaksbox van Boerschappen. Verse en gezonde maaltijden, makkelijk te maken en binnen 25 minuutjes op tafel. En zit je dan gelijk aan een ingewikkeld abonnement vast? Welnee wekelijks opzegbaar, er zit geen verplichting aan vast. De box wordt dagvers en koel bij je thuis bezorgd.

Oosterse shakshuka  uit Brabant
Zo uit de pan en op je bord. Ziet er prachtig uit toch?

Een paar voordelen op een rijtje om je te overtuigen als je nu nog twijfelt over het bestellen ( wat ik natúúrlijk niet geloof 😉 )

  • Drie gevarieerde maaltijden, vlees/vis/vega.
  • Complete maaltijden incl verse kruiden.
  • Te bestellen voor 2,3,4,5,of 6 personen.
  • Flexibel, wekelijks opzegbaar.
  • Op te halen maar ook thuis geleverd.

Oosterse shakshuka uit Brabant

shakshuka recept
Pas op met de pan vastpakken, deze is natuurlijk loeiheet!

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Oosterse shakshuka uit Brabant

Rechtsreeks vers van de boer op jouw bord, een fijne Brabantse shakshuka. 
5 van 12 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: fusion
Trefwoord: eieren, komijnekaas, paprika, shaksuka
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 562kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 3 tomaten
  • 300 ml chilisaus - potje of bakje
  • 100 gram komijnekaas in blokjes
  • 4 eieren
  • 2 afbakbroodjes
  • verse peterselie of basilicumblaadjes

Uit de voorraadkast:

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Snijd de paprika en ui in reepjes. De kaas, als je een plak kaas gekocht hebt, in blokjes. Ook de tomaat snijd je in blokjes.
  • Verhit de koekenpan en doe er een beetje olijfolie in, bak hierin de paprika en ui een aantal minuten.
  • Voeg de chilisaus toe samen met de blokjes tomaat en roer het geheel eventjes. Maak nu een kuiltje en breek hier voorzichtig een eitje in. Herhaal met de andere eieren. Duw her en der voorzichtig de kaasblokjes erbij. ( niet meer roeren!)
  • Zet de pan in zijn geheel in de oven en laat hem 10 tot 15 minuutjes bakken tot de eitjes helemaal gestold zijn.
  • Snijd de broodjes in plakken en besprenkel met wat olijfolie en zout. Bak de plakken de laatste 5 minuutjes even mee in de oven.
  • Haal de pan met een ovenwant uit de oven en garneer met verse peterselie of basilicum en serveer direct.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vond je Oosterse shakshuka uit Brabant een leuk artikel? Lees eens onderstaande blog, of maak de recepten deze zijn óók heel lekker!

Deze blog is geschreven in samenwerking met Boerschappen.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Oosterse shakshuka uit Brabant

5 gedachten over “Oosterse shakshuka uit Brabant”

  1. Pingback: Wat je uit Brabant haalt is lekker - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Paprika soep met pancetta en kurkuma - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Oosters gekruide krabbetjes uit de oven - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Avocadodip met Midden Oosters tintje - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept