Als food-blogger krijg je wel eens wat dingen opgestuurd met de vraag of je deze producten dan wil testen. En natuurlijk vind ik dat super leuk als een bedrijf mijn recepten leest of foto’s ziet en mij dan vraagt hun product te beoordelen.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
Neem de broodjes erbij en zaag met een broodmes de top eraf, daarna snij je het broodje langs de rand in en dwars een aantal keer. Daarna schep je met een theelepel voorzichtig het middelste gedeelte eruit. Pas op dat je de bodem niet openscheurt. Zet ze daarna even opzij.
Pel en snipper de sjalot en snij de shiitakes in kleine blokjes. Neem een kleine koekenpan erbij en doe hierin wat olijfolie. Bak de sjalot glazig en voeg dan de shiitakes toe. Ik deed er zelf nog een gesnipperd teentje knoflook bij. Zet als de shiitakes zacht zijn het vuur uit en laat de groenten nog even in de koekenpan zitten.
In een steelpannetje smelt je de boter, zodra deze is gesmolten voeg je de bloem toe en bak je deze even een minuutje of twee mee, dat is je roux. Voeg al roerend de bouillon toe tot je een mooie saus hebt. Voeg dan hier de groenten aan toe en de theelepel persillade.
Zet de broodjes in de oven en bak ze inclusief de top in acht minuten af.
Laat de shiitakeragout op de kookplaat staan, zet wel het vuur uit en roer af en toe even door terwijl de broodjes afbakken. Breng op smaak met peper en zout.
Nutrition Facts
SlooOW Shiitake broodje
Amount per Serving
Calories
150
% Daily Value*
Fat
3
g
5
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
0.2
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
8
mg
3
%
Sodium
274
mg
12
%
Potassium
36
mg
1
%
Carbohydrates
4
g
1
%
Fiber
0.5
g
2
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
226
IU
5
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
5
mg
1
%
Iron
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.