SlooOW Shiitake broodje met pijnboompitten

Als food-blogger krijg je wel eens wat dingen opgestuurd met de vraag of je deze producten dan wil testen. En natuurlijk vind ik dat super leuk als een bedrijf mijn recepten leest of foto’s ziet en mij dan vraagt hun product te beoordelen.
SlooOW Shiitake broodje

SlooOW Shiitake broodje

Als food-blogger krijg je wel eens wat dingen opgestuurd met de vraag of je deze producten dan wil testen. En natuurlijk vind ik dat super leuk als een bedrijf mijn recepten leest of foto’s ziet en mij dan vraagt hun product te beoordelen. En in dit geval kreeg in van SlooOW brood een aantal verschillende broodjes toegestuurd om te testen en te proeven. Natuurlijk beloofde ik hen om een leuk recept te maken wanneer ik het product lekker vond. Dat werd dit slooOW Shiitake broodje. Ze hebben hele lekkere broodjes die net even op een andere wijze geproduceerd worden dan anders. Ook zijn de broodjes 100% biologisch en hebben ze zelfs een eigen molenaar die het meel maalt. Ze produceren het brood eigenlijk op dezelfde manier als ooit de Egyptenaren hun broden maakten. Met een langzaam fermentatieproces. Vandaar dus ook de naam SlooOW!

Voor 4 maal een SlooOW shiitake broodje heb je nodig:

SlooOW Shiitake broodje
  • 1 zak carré pompoen broodjes
  • 1 doosje shiitakes
  • 15 gram roomboter
  • 15 gram bloem
  • 250 ml groentenboullion
  • zout/peper
  • pijnboompitten
  • theelepel persillade
  • 1 grote sjalot

En zo maak je het SlooOW shiitake broodje:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.

-Neem de broodjes erbij en zaag met een broodmes de top eraf, daarna snij je het broodje langs de rand in en dwars een aantal keer. Daarna schep je met een theelepel voorzichtig het middelste gedeelte eruit. Pas op dat je de bodem niet openscheurt. Zet ze daarna even opzij.

-Pel en snipper de sjalot en snij de shiitakes in kleine blokjes. Neem een kleine koekenpan erbij en doe hierin wat olijfolie. Bak de sjalot glazig en voeg dan de shiitakes toe. Ik deed er zelf nog een gesnipperd teentje knoflook bij. Zet als de shiitakes zacht zijn het vuur uit en laat de groenten nog even in de koekenpan zitten.

-In een steelpannetje smelt je de boter, zodra deze is gesmolten voeg je de bloem toe en bak je deze even een minuutje of twee mee, dat is je roux. Voeg al roerend de bouillon toe tot je een mooie saus hebt. Voeg dan hier de groenten aan toe en de theelepel persillade.

-Zet de broodjes in de oven en bak ze inclusief de top in acht minuten af.

-Laat de shiitakeragout op de kookplaat staan, zet wel het vuur uit en roer af en toe even door terwijl de broodjes afbakken. Breng op smaak met peper en zout.

SlooOW Shiitake broodje

SlooOW Shiitake broodje

Als food-blogger krijg je wel eens wat dingen opgestuurd met de vraag of je deze producten dan wil testen. En natuurlijk vind ik dat super leuk als een bedrijf mijn recepten leest of foto’s ziet en mij dan vraagt hun product te beoordelen.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: shiitakes
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

steelpannetje
koekenpan

Ingrediënten: 

  • 1 zak carré pompoen broodjes
  • 1 doosje shiitakes
  • 15 gram roomboter
  • 15 gram bloem
  • 250 ml groentenboullion
  • zout/peper
  • pijnboompitten
  • 1 theelepel persillade
  • 1 grote sjalot
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
  • Neem de broodjes erbij en zaag met een broodmes de top eraf, daarna snij je het broodje langs de rand in en dwars een aantal keer. Daarna schep je met een theelepel voorzichtig het middelste gedeelte eruit. Pas op dat je de bodem niet openscheurt. Zet ze daarna even opzij.
  • Pel en snipper de sjalot en snij de shiitakes in kleine blokjes. Neem een kleine koekenpan erbij en doe hierin wat olijfolie. Bak de sjalot glazig en voeg dan de shiitakes toe. Ik deed er zelf nog een gesnipperd teentje knoflook bij. Zet als de shiitakes zacht zijn het vuur uit en laat de groenten nog even in de koekenpan zitten.
  • In een steelpannetje smelt je de boter, zodra deze is gesmolten voeg je de bloem toe en bak je deze even een minuutje of twee mee, dat is je roux. Voeg al roerend de bouillon toe tot je een mooie saus hebt. Voeg dan hier de groenten aan toe en de theelepel persillade.
  • Zet de broodjes in de oven en bak ze inclusief de top in acht minuten af.
  • Laat de shiitakeragout op de kookplaat staan, zet wel het vuur uit en roer af en toe even door terwijl de broodjes afbakken. Breng op smaak met peper en zout.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

SlooOW shiitake broodje

SlooOW Shiitake broodje

Wanneer ten slotte de broodjes klaar zijn schep je de shiitakeragout in de bakjes en strooi je er nog wat pijnboompitjes op en dan : Heerlijk happen!

www.slooow.nl:  Dank voor de samples, goedgekeurd door Heerlijke happen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals SlooOW shiitake broodje? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

1 gedachte over “SlooOW Shiitake broodje met pijnboompitten”

  1. Pingback: Rode pesto tortellini soep met parmezaanse kaas - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept