Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak eerst de ui schoon en snipper deze. Ook de rode paprika maak je schoon en verwijder de zaadlijsten. Snij hem vervolgens is kleine blokjes
Neem daarna een koekenpan erbij en rul hierin het gehakt.
Voeg aan het gehakt de gesnipperde ui, maïskorrels, rode paprika, de chilibonen, en de gehakte groene olijven toe. Mix dit goed door elkaar. Daarna voeg je de Mexicaanse kruiden toe, 100 ml water en een eetlepel Lee Kum Kee. Dit is bovendien mijn geheime ingrediënt! Het is een pittige saus maar hij voegt een heerlijke smaak toe.Laat het geheel even pruttelen terwijl je de taco’s in de oven klaarmaakt.
Verwarm je oven op 200 graden en leg de taco schelpen in de oven en bak ze kort.
Haal de schil van de avocado en haal de pit eruit, snij hem vervolgens in mooie dunnen plakjes.
Tip: Maak extra chili con carne - het is de volgende dag nog lekkerder!
Variatie: Vervang gehakt door vegetarisch gehakt voor de vega versie
Nutrition Facts
Snelle chili con carne taco’s met gehakt
Amount per Serving
Calories
570
% Daily Value*
Fat
45
g
69
%
Saturated Fat
14
g
88
%
Trans Fat
2
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
23
g
Cholesterol
107
mg
36
%
Sodium
119
mg
5
%
Potassium
1060
mg
30
%
Carbohydrates
16
g
5
%
Fiber
9
g
38
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
29
g
58
%
Vitamin A
2038
IU
41
%
Vitamin C
96
mg
116
%
Calcium
63
mg
6
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.