chili con carne taco's

Chili con carne taco’s

Chili con carne taco’s

Zoals jullie vast wel weten hou ik van de Mexicaanse keuken. De pure ingrediënten, de eenvoud van sommige gerechten. Deze chili con carne taco’s zijn om je vingers bij af te likken! En het leuke is elke keer als ik een chili maak smaakt hij weer anders. De ene keer voeg ik andere groenten toe en de andere keer is de saus weer anders. Dit vrolijke receptje zal het bij iedereen wel goed doen, complimenten snel op je hand dus!

Dit heb je nodig:

  • 300 gram gehakt
  • 1 blikje maiskorrels
  • 1 rode paprika
  • een zakje Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blikje chilibonen
  • grote rode ui
  • een verse limoen
  • 1 rijpe avocado
  • potje Lee Kum Kee zwarte bonen-knoflooksaus
  • salsa saus
  • handvol gehakte groene olijven
  • tacoschelpen

En zo maak je het:

-Maak eerst de ui schoon en snipper deze. Ook de rode paprika maak je schoon en verwijder de zaadlijsten. Snij hem vervolgens is kleine blokjes

-Neem daarna een koekenpan erbij en rul hierin het gehakt.

-Voeg aan het gehakt de gesnipperde ui, maïskorrels, rode paprika, de chilibonen, en de  gehakte groene olijven toe. Mix dit goed door elkaar. Daarna voeg je de Mexicaanse kruiden toe, 100 ml water en een eetlepel Lee Kum Kee. Dit is bovendien mijn geheime ingrediënt! Het is een pittige saus maar hij voegt een heerlijke smaak toe.Laat het geheel even pruttelen terwijl je de taco’s in de oven klaarmaakt.

-Verwarm je oven op 200 graden en leg de taco schelpen in de oven en bak ze kort.

-Haal de schil van de avocado en haal de pit eruit, snij hem vervolgens in mooie dunnen plakjes.

Chili con carne taco’s

Pak de borden erbij en schep de chili in de tacoschelpen. Ik serveer er nog wat zwarte bonensaus in een apart bakje bij. Knijp wat limoensap over je gerechtje: Heerlijk happen!

 

 

 

2 gedachten over “Chili con carne taco’s”

Reacties zijn gesloten.