Deze orzo salade bowl combineert zachte pasta met gegrilde groente, malse kip en romige mozzarella. Met een snelle homemade tzatziki wordt het een voedzame, lichte maaltijd die in slechts 30 minuten op tafel staat. Perfect voor lunch of doordeweekse avond!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst met de kip en de orzo beginnen want dat duurt het langst. De kipfilets snij je in blokjes en daar strooi je wat kipkruiden overheen. Bak ze daarna in wat olijfolie in een koekenpan lekker gaar. De orzo gaat in een pan met wat zout en ruim kokend water en deze kook je in 12 minjuten gaar.
Orzo salade bowl met gegrilde groente
Voor de mini-salade in de bowl gebruiken we de tomaatjes, olijven, kappertjes, en rode ui. Snipper en snij deze in kleine blokjes en voeg daar wat bolletjes mini-mozzarella aan toe. Mix en hussel het geheel lekker door elkaar.
Pak een bowl erbij en doe hier eerst een flinke handvol sla in, daarna leg je er de gegrilde groente, de minisalade, de orzo, kip en bietjes bij.
Ik topte het geheel af met een snelle tzatziki. Snij de komkommer door het midden en haal de zaadlijsten eruit. Snij met een mandoline er dunne plakjes van. Doe deze in een kom en knijp er een knoflookteentje bovenuit. Breng op smaak met peper/zout/dille en schenk er 100 ml yoghurt overheen. Even mixen et voila een super simpele en snelle tzatziki.
Orzo timing: Start kip EN orzo tegelijk – beide klaar in 15-25 min, parallel werken!
Gegrilde groente: Gebruik vers gegrilde (bv. paprika, courgette) óf oven-gegrilde. Voorverpakte werkt ook.