Dit is weer een recept wat prima kan op een doordeweekse dag als je een beetje haast hebt en snel aan tafel wilt. Vandaar deze snelle paprika curry met ananas en kip.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de kipfilet, deze snij je net als de paprika in blokjes, daarna snipper je de uien en hak je de knoflooktenen fijn. De ananas laat je uitlekken en snij je in kleine stukjes.
Pak een diepe koekenpan of hapjespan erbij en doe hier wat wokolie in. Ik gebruik deze olie omdat hij kruidiger is dan olijfolie en net iets meer smaak aan de kip geeft. Neem dus nu je kipblokjes erbij en bak ze goudbruin in de pan. Voeg daarna de gehakte knoflooktenen uien en paprika toe en laat dit even meebakken. Breng op smaak met de specerijen en peper en zout.
Kook ondertussen de basmatirijst gaar, giet deze af en doe terug in de pan. Doe het deksel op de pan en laat staan tot je gaat serveren.
Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe aan het kipmengsel en roer goed door elkaar, laat even sudderen.
En als laatste voeg je de ananas toe en roer je curry goed door elkaar.
Nutrition Facts
Snelle paprika curry met ananas en kip
Amount per Serving
Calories
469
% Daily Value*
Fat
5
g
8
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
0.02
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
96
mg
32
%
Sodium
187
mg
8
%
Potassium
915
mg
26
%
Carbohydrates
132
g
44
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
44
g
88
%
Vitamin A
294
IU
6
%
Vitamin C
11
mg
13
%
Calcium
80
mg
8
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.